U petak 20. svibnja predstavljanje knjige Parkovi – spona gradova i prirode

VV | 18.5.2022. u 09:52h | Objavljeno u Društvo

Iz tiska je izašla još jedna knjiga nastala u Međimurskoj prirodi – Javnoj ustanovi za zaštitu prirode. Knjiga Parkovi – spona gradova i prirode prva je u izdanju novopokrenute Biblioteke Kockavica koja govori o važnosti urbanih parkova u cjelokupnoj slici prirode.

U sklopu projekta Eco Brigde, urednici knjige mr. sc. Siniša Golub i Petra Somek, prof. angažirali su 14 hrvatskih, dva mađarska i jednog američkog autora koji su u svojim tekstovima s različitih aspekata pisali i problematizirali temu urbanih parkova na 368 stranica tiskanih u koloru. Tiskana je u tisuću primjeraka, a nakladnici su Javna ustanova Međimurska priroda i izdavačka kuća Meridijani.

Knjiga će biti predstavljena unutar programa Tjedna zaštite prirode koje organizira Javna ustanova Međimurska priroda od 16. do 22. svibnja. Predstavljanje knjige Parkovi – spona gradova i prirode zakazano je za petak 20. svibnja 2022. godine s početkom u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja u Čakovcu.

Zainteresirana javnost pozvana je doći na promociju ovog djela koje govori o dobrobitima urbanih parkova, kako su nastali, kako ih štititi, koji su izazovi njihova upravljanja, uz pojedine dobre primjere iz prakse koji su vezani uz njihovu revitalizaciju.

Ulaz na program je slobodan, a svaki posjetitelj će besplatno dobiti svoj primjerak ovog vrijednog djela.

Označeno u