Prva akcija spašavanja vodozemaca: "Volonteri, vidimo se na žabarenju!"

vv | 4.3.2023. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

Nakon uspješnih volonterskih akcija u 2022. Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, priprema, organizira i raduje se novim izazovima i druženjima s volonterima u 2023. Uskoro kreće prva ovogodišnja volonterska akcija - Spašavanje vodozemaca od stradavanja na prometnicama.

akcija_vodozemci_foto_Davorin_Mance_1.jpg

Akcija se sastoji od dva dijela:

- POSTAVLJANJE OGRADE ZA VODOZEMCE, koje će se održati u subotu 11. ožujka 2023. godine

- SVAKODNEVNO PRENOŠENJE VODOZEMACA u idućih mjesec (ili više) dana nakon postavljanja ograde

akcija_vodozemci_foto_Davorin_Mance_4.jpg

Postavljanje ograde za vodozemce provest će se u subotu, 11. ožujka s početkom u 9 sati. Okupljanje volontera i djelatnika Međimurske prirode je u 9 sati na četiri lokacije - u Selnici (ispred Općine), na Ribnjaku Črečan, kod retencije Dragoslavec / Križopotje i na novoj lokaciji u Palovcu (skretanje za lovački dom, nakon nadvožnjaka).

poziv_akcija_vodozemci_20231.jpg

Kako se prijaviti?

Svi koji se žele na bilo koji način uključiti u akciju spašavanja vodozemaca neka se prijave putem popunjavanja online obrasca koji se nalazi na sljedećoj poveznici:

https://forms.gle/Yrzs7ERexxxGxmE4A

Prijave treba poslati najkasnije do ponedjeljka 6. ožujka. U prijavi treba navesti način uključenja u akciju spašavanja vodozemaca (postavljanje ograde i/ili prenošenje vodozemaca)

akcija_vodozemci_foto_Davorin_Mance_2.jpg

Online edukacija

Za sve prijavljene volontere Međimurska priroda organizira online edukaciju/predavanje. Održat će se u utorak, 7. ožujka s početkom u 18 sati. Na edukaciji će se pojasniti metode rada na terenu, potreban materijal i pribor, način popunjavanja terenskih obrazaca, prepoznavanja vrsta vodozemaca te će volonteri dobiti i druge korisne upute za sudjelovanje na volonterskoj akciji. Poveznicu za pristup edukaciji primit će svi prijavljeni volonteri. Također, svima prijavljenima Međimurska priroda poslat će digitalnim putem daljnje materijale potrebne za provođenje akcije (tablicu za upis termina obilaska lokacija i online obrasce za popunjavanje na terenu).

Međimurska priroda zahvaljuje svima na odazivu te poručuje: - Vidimo se na žabarenju!