FOTO U Dječjem vrtiću Varaždin vježbanjem pokazali kako živjeti zdravo Foto: Dječji vrtić Varaždin

FOTO U Dječjem vrtiću Varaždin vježbanjem pokazali kako živjeti zdravo

VV | 13.10.2023. u 09:10h | Objavljeno u Društvo

U Dječjem vrtiću Varaždin od 2. do 6. listopada zanimljivim aktivnostima obilježen je “Dječji tjedan”, tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci s ciljem promicanja dječjih prava i njihovog položaja u društvu. Ove godine u “Dječjem tjednu” naglasak je stavljen na promociju zdravog stila života te osvješćivanju i prevenciji pretilosti kod djece.

gdsaea.jpg

Aktivnosti koje su se provodile poticale su cjelovit rast i razvoj djece s naglaskom na razvoj motoričkih i sportskih vještina. U aktivnosti su bili uključeni i roditelji, djedovi i bake, kao i šira lokalna zajednica koja je bila pozvana da sudjeluje u ovakvoj vrsti promocije zdravog življenja. Tako je 4. listopada u vrtiću u Trakošćanskoj održana radionica pod vodstvom voditelja programa sportskih aktivnosti, odgojitelja Jurice Šinceka i Marka Hrastića. Na radionicu se odazvao velik broj roditelja koji su sa svojom djecom sudjelovali u organiziranim sportskim vježbama i igrama.

- Djeca su na ovaj način osjetila povezanost svoje obitelji i vrtićke zajednice te se pokušala naglasiti važnost obiteljskih veza i zajedničkog provođenja vremena - ističe Helena Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin.

fdafe.jpg

Održani su i Dani otvorenih vrata Dječjeg vrtića Varaždin 6. listopada pod motom “vježbajmo zajedno”. Tim povodom organizirane su sportske aktivnosti za roditelje i djecu, također s ciljem promoviranja fizičke aktivnosti djece te osvješćivanja i usvajanja zdravog stila života.

Društvo “Naša djeca” Varaždin, u suradnji s Koordinacijskim odborom Programa “Grad prijatelj djece” organizirao je posjetu dječih fitness trenera Dječjem vrtiću Varaždin, koji su djeci na praktičan način, kroz ples i lagane vježbe, pokazali kako je i malo tjelesnog vježbanja dnevno dovoljno da nas aktivira na zdrav život. Tako je u vrtić u Kozarčevu stigla Branke Bartol, učiteljica sportskog i rekreativnog plesa, voditeljica latinsko-američkog i standardnog plesa, salse, bachate, kizombe, argentinskog tanga, latin show-a i dancefit-a, koja je djeci omogućila doživljaj profesionalnog plesa na njima prilagođen način.

eddda.jpg

Uz tjelesne aktivnosti, odgojitelji Dječjeg vrtića Varaždin su s djecom provodili i brojne druge pedagoške aktivnosti pomoću kojih su istraživali pokret, poput izražavanja pokreta na plohi, povezivanja pokreta i zvuka, igranja zvučnom loptom, a zanimljiva je bila i igra pokreta i sjene.

- U vrtiću u Kozarčevoj naporno se vježbalo, a glavni krivac je bio - "Dječji tjedan"