Turistička zajednica grada Varaždina ima najbolji turističko promotivni film! Foto: TZGV

Turistička zajednica grada Varaždina ima najbolji turističko promotivni film!

Varaždinske vijesti | 10.6.2024. u 12:06h | Objavljeno u Društvo

Film "Blizu, bliže, Varaždin..." proglašen je najboljim u kategoriji turističko promotivnih filmova na 32. Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova koji je od 5. do 9. lipnja održan u Požegi.

U samo jednoj minuti film "Blizu, bliže, Varaždin..." pokazuje čari i jedinstvenosti Varaždina. Film gledatelje dinamično vodi kroz slikovite ulice i trgove te usporedno oslikava svakodnevni život Varaždinaca stvarajući snažan vizualan doživljaj, a za Turističku zajednicu grada Varaždina 2022. godine realizirali su ga Krunoslav i Lukas Weinpert iz agencije Pointers Travel DMC.

Festival_jednominutnog_filma_Pozega_10062024_1.jpg

- S obzirom na važnost promotivnih videa za promociju destinacije, Turistička zajednica grada Varaždina kontinuirano izrađuje nove video materijale tematski vezane uz pojedine turističke proizvode, događanja, ali i imidž destinacije, posvećujući pažnju inovativnom i kreativnom prenošenju doživljaja i poruke - poručuju iz TZ grada Varaždina.

Osim u sklopu projekcija turističko promotivnih filmova, nagrađeni film Turističke zajednice grada Varaždina prikazan je i u sklopu službenog programa festivala u Gradskom kazalištu Požega gdje je održana i dodjela nagrada.

Festival_jednominutnog_filma_Pozega_10062024_2.jpg

Hrvatski festival jednominutnih filmova najstariji je međunarodni filmski festival u Hrvatskoj. Za ovogodišnje izdanje festivala u četiri kategorije pristiglo je ukupno 737 filmova iz 69 zemalja što najbolje govori koliko je požeški festival cijenjen i priznat u svijetu.

Organizator festivala, koji njeguje specifičnu formu iznimno zahtjevnu i poticajnu za kreativnost autora, je udruga GFR film-video Požega, a tijekom godina okupio je brojne poznate domaće, ali i strane filmske redatelje, scenariste i scenografe.