Tko su najbolji matematičari iz naše županije koji odlaze na državno natjecanje? Foto: Ilustracija

Tko su najbolji matematičari iz naše županije koji odlaze na državno natjecanje?

IHR/Varaždinske vijesti | 10.4.2022. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

Na državno natjecanje iz matematike, koje će se od 10. do 12. svibnja održati u Vodicama, pozvano je ukupno 18 učenika, od kojih samo jedan nije polaznik Centra izvrsnosti iz matematike Varaždinske županije.

Od srednjoškolaca na državno natjecanje pozvani su Antun Kralj, Marko Hrenić (mentori Milada Erhatić, Miroslav Smuđ), Barbara Kelava (mentori Andreja Veršić,Tatjana Plantak, Ratko Višak), Emanuel Tukač i Borna Krog (mentori Stanko Divjak i Ratko Višak) iz Prve gimnazije Varaždin. Na državno natjecanje odlazi i Karlo Levanić (mentori Darinka Vever Rabuzin, Žaneta Findrik Nöthig, Sonja Ivančić) iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin) te Vilim Novotny (mentori Sanja Engler, Žaneta Findrik Nöthig, Sonja Ivančić), Josip Kosec (mentori Aleksandra Kos, Žaneta Findrik Nöthig, Sonja Ivančić) i Vinko Jakuš (mentorica Sanja Engler) iz Elektrostrojarske škole Varaždin.

- Učenik Vinko Jakuš nije polazio Centar izvrsnosti stoga posebna pohvala njemu i mentorici Sanji Engler – rekao je Branko Topić, voditelj Centra izvrsnosti za metematiku.

Među osnovnoškolcima na državno natjecanje pozvani su Bruno Tomašković (mentori Nina Vidoni, Martina Knežić, Sanja Vincek) i Mila Maretić (mentori Dario Maltarski, Davor Dukarić) iz VI. OŠ Varaždin, Antonio Kosec (mentori Ivana Majstorović, Martina Knežić, Sanja Vincek) i Jelena Mikulić (mentori Draženka Magić, Nevio Cifrek) iz OŠ Trnovec, Zlatka Bartol Golubić (mentori Snežana Huđek, Nevio Cifrek) i Lana Ščukanec (mentori Marina Kopjar, Davor Dukarić) iz I. OŠ Varaždin, Mateo Foder (mentori Stella Mateša, Snežana Huđek, Ivana Sukačić) i Laura Friščić (Gordana Ferenčak, Davor Dukarić) iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec te Matej Križanić (mentori Ana-Marija Levatić, Nina Vidoni, Zdravka Đurđević) iz V. OŠ Varaždin.

- Svim učenicima želimo puno uspjeha na državnom natjecanju, a zahvaljujemo i svim učenicima, mentorima, roditeljima i naravno Varaždinskoj županiji, bez čije podrške ne bi mogli ostvariti ovako dobre rezultate - rekao je Topić.

Tko su najbolji među učenicima drugih i trećih razreda osnovnih škola?

Varaždinski Centar izvrsnosti jedini u Hrvatskoj radi s učenicima drugog i trećeg razreda osnovne škole kako bi ih polako uveli u natjecanja, koja počinju od četvrtog razreda osnovne škole. - S njima provodimo školsko i županijsko natjecanje i nakon toga proglašavamo najbolje tako da zbrojimo bodove s oba natjecanja. Da bi priča bila zanimljivija, najbolji dobivaju medalje – objasnio je Branko Topić. Ove godine među učenicima koji su bili prvoplasirani na županijskom natjecanjju iz matematike za drugi i treći razred OŠ su Tia Sudec i Vice Kulaš (mentorica Ružica Trogrlić) te Borna Loborec i Ivano Kliček (mentorica Ružica Martinec) iz VI. OŠ Varaždin, Mirta Slunjski (mentori Biserka Kelvišar i Ružica Trogrlić) iz PŠ Podevčevo (Novi Marof), Ian Petek (mentorice Renata Eldan i Ružica Trogrlić) iz OŠ Šemovec i Noa Vašak (mentorice Biserka Harmicar i Ružica Martinec) iz PŠ Remetinec (Novi Marof).