Tko su dobitnici Rektorove nagrade s varaždinskog FOI-ja? Foto: Ilustracija/Pixabay

Tko su dobitnici Rektorove nagrade s varaždinskog FOI-ja?

IHR/Varaždinske vijesti | 20.10.2020. u 15:59h | Objavljeno u Društvo

Rektor je na prijedlog Povjerenstva za Rektorovu nagradu, koje je pregledalo studentske radove dostavljene od strane sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, nagradio ukupno 174 rada u pet kategorija, a za svoje radove nagrađeno je i šestero studenata s varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike (FOI).

U kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan do dva autora) rektorovu nagradu dobili su Valentina Kolačko i Mateo Krcić: "Analiza efikasnosti ulaganja mirovinskih fondova i njihovog utjecaja na poslovanje velikih poduzeća" i Paskal Šimec: "Analiza metoda komunikacija između programskih sustava", dok su nagradu za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora) dobili Lorena Pikl, Petra Štefić, Lea Treska: "Utjecaj promjena nastalih uslijed pandemije Covid-19 na kupovine navike studenata FOI-a u online okruženju".

- Rektorove nagrade služe tome da se studenti zarana potaknu i uključe u znanstveni rad, a s druge strane trajan su izvor ponosa i dokaz o uspješnosti i spremnosti za razvoj buduće akademske i svake druge profesionalne karijere. Čestitam svima na uspjehu - poručio je dobitnicima Rektorove nagrade za akademsku godinu 2019./2020. godinu rektor prof. dr. sc. Damir Boras.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije ove godine se neće održati dodjela Rektorove nagrade, već će priznanja za sve nagrađene studente biti poslana, dok će se izložba postera nagrađenih radova ove godine održati virtualno.

Označeno u