Tin Jurak: U samo par mjeseci, Vlada RH osigurala više od 3 milijuna eura za općinu Trnovec Bartolovečki

| 8.3.2024. u 16:15h | Objavljeno u Društvo

Priopćenjem za medije oglasila se Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije, koje prenosimo u cijelosti:

 U Općinu Trnovec Bartolovečki stiže 1,14 milijuna eura bespovratnih sredstava za izgradnju novog vrtića, zahvaljujući sredstvima koje je Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem osigurala preko natječaja "Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“ u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

- Ovih je dana donijeta pozitivna odluka za izgradnju i opremanje matičnog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom, a dodijeljena sredstva su ukupne vrijednosti 1.146.726 eura. Zahvaljujući tim sredstvima konačno su stvoreni preduvjeti izgradnje novog vrtića kakvog naša općina, a prije svega mališani i njihovi roditelji i zaslužuju - izjavio je predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki i član Skupštine Varaždinske županije Tin Jurak koji je ujedno zahvalio i Vladi na čelu s premijerom, ali i Varaždinskoj županiji čija je Javna ustanova za regionalni razvoj sudjelovala u izradi i prijavi projekta.

- Ova je važna odluka za budućnost naše općine, budući da je izgradnja novog i suvremenog vrtića zasigurno jedan od razloga, ujedno i demografska mjera, zbog kojeg će se mlade obitelji odlučiti na ostanak ili pak na dolazak u Općinu Trnovec Bartolovečki - zaključio je Jurak te podsjetio da ovo nisu jedina sredstava koja je Vlada unatrag par mjeseci osigurala za općinu.

- Odlukom Vlade otprije par mjeseci da u iznosu od 29 milijuna eura Fond za zaštitu okoliša u potpunosti financira saniranje baliranog otpada u Brezju ušteđeno je u proračunu naše Općine gotovo 2 milijuna eura. Upravo je to iznos koji bi se iz općinskog proračuna trebao izdvojiti za saniranje dijela odloženog otpada u Brezju iz naše općine, da Vlada nije u potpunosti na sebe preuzela ukupni trošak sanacije - izjavio je Jurak.

Dodao je kako se ušteđenih gotov 2 milijuna eura sada mogu upotrijebiti za nove projekte i programe od obrazovanja, preko udruga i civilnog društva, do poljoprivrede i gospodarstva, odnosno za daljnji razvoj Općine Trnovec Bartolovečki, kaže se u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki Tin Jurak.