Tin Jurak ponovno na čelu Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Foto: HDZ Varaždinske županije

Tin Jurak ponovno na čelu Mladeži HDZ-a Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 20.11.2021. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

Poštujući sve propisane epidemiološke mjere, Županijsko izborno povjerenstvo Mladeži HDZ-a Varaždinske županije je u petak, 19. studenoga, provelo izbore za predsjednika Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, članice i članove Županijskog i Nadzornog odbora te za izaslanike na Izborni sabor Mladeži HDZ-a.

Za predsjednika Mladeži HDZ-a Varaždinske županije izabran je najmlađi županijski vijećnik i dosadašnji predsjednik Tin Jurak. Izabrano je i 26 članova Županijskog odbora, 5 članova Nadzornog odbora i 8 izaslanika na Izborni sabor Mladeži HDZ-a, koji će se održati 12. prosinca.

Jurak je zahvalio svim članicama i članovima Mladeži HDZ-a koji su izašli na izbore i ukazali mu povjerenje, a zahvalio je i članicama i članovima dosadašnjeg Županijskog i Nadzornog odbora na suradnji.

– Smatram da smo u ove tri godine unaprijedili način na koji Mladež HDZ-a djeluje, a najvažnije je da je Mladež HDZ-a postala nositelj politika za mlade na političkoj sceni. Uz aktivnosti Mladeži HDZ-a poput humanitarnih akcija, organizacija tribina, panel-rasprava, edukacija za članice i članove, u prethodne tri godine našeg mandata prošli smo kroz sve nacionalne i lokalne izbore, a sretni smo što je upravo za našeg mandata po prvi puta ostvaren rezultat veći od 30 % glasova na parlamentarnim izborima te što je za našeg mandata po prvi puta neposredno izabran HDZ-ov župan – predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije gospodin Anđelko Stričak, kojem posebno zahvaljujem na suradnji. Upravo nas on svakodnevno uključuje u proces donošenja odluka na svim razinama i daje nam priliku da budemo kreatori politika za mlade – istaknuo je Jurak.

Kako su priopćili iz stranke, Mladež HDZ-a Varaždinske županije može se pohvaliti i time što se u posljednje dvije godine upisalo preko 200 novih članica i članova, odnosno svaki treći dan, jedan novi član!

– Možemo se pohvaliti i nagradom za najbolju županijsku organizaciju Mladeži HDZ-a u Republici Hrvatskoj koju su nam uručili predsjednik HDZ-a, premijer Andrej Plenković i nacionalni predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš. U narednom razdoblju ćemo i dalje jasno artikulirati svoje stavove oko svih relevantnih tema za mlade, a i dalje ćemo, kao najveća organizacija mladih u Varaždinskoj županiji, aktivno raditi na prepoznavanju problema i potreba naše generacije, za koje ćemo nuditi ostvariva rješenja. Uložit ćemo i dodatni napor u osnaživanje članstva, a to ćemo postići različitim edukacijama, programima Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta, stažiranjima u institucijama Europske unije i slično. Za kraj pozivam sve članice i članove da se aktivno uključe u zajedničke aktivnosti, jer zajedno smo jači! – pozvao je predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije.