Sveučilište u Irskoj uvodi novu diplomu - prvostupnik influencer Foto: pexels

Sveučilište u Irskoj uvodi novu diplomu - prvostupnik influencer

Varaždinske vijesti | 6.10.2023. u 12:47h | Objavljeno u Društvo

Sveučilište u Irskoj ponudit će prvu diplomu, kojim će studenti moći steći diplomu prvostupnika u kreiranju sadržaja i društvenih medija, piše BBC.

Prijave za prvostupnika umjetnosti u stvaranju sadržaja i društvenih medija na Southeast Technical University u Carlowu bit će otvorene u studenom, a svoju prvu skupinu studenata pirmit će u rujnu 2024.

Teme koje će se obrađivati na četverogodišnjem tečaju uključuju poslovne vještine, video i audio montažu, kritičke kulturne studije i kreativno pisanje.

Govoreći za irsku radioteleviziju RTÉ, dr. Eleanor O'Leary, predavačica medija i komunikacija na sveučilištu, rekla je da postoji sve veći interes potencijalnih studenata i poslodavaca za to područje.

Dr. O’Leary je rekla da će diplomanti tečaja biti opremljeni za rad kao samozaposleni utjecajni subjekt ili za stvaranje sadržaja za tvrtku ili organizaciju.

Od 2019. sektor je udvostručio svoju vrijednost na globalnoj razini i procjenjuje se da vrijedi između 14 i 16 milijardi eura diljem svijeta, rekla je dr. O’Leary za RTÉ.

"To je područje koje ima specifičan skup vještina", rekla je.

"Oslanja se na postojeće medijske, PR i marketinške vještine, ali je i samo po sebi novo područje."

Dr. O’Leary je rekla da, iako ponekad ljudi mogu gotovo slučajno postati influenceri, cilj bi tečaja bio educirati studente o tome kako zadržati publiku i kako surađivati s poduzećima kako bi to unovčili.