Sveučilište Sjever jedini hrvatski predstavnik na međunarodnom projektu u Italiji Foto: Sveučilište Sjever

Sveučilište Sjever jedini hrvatski predstavnik na međunarodnom projektu u Italiji

Varaždinske vijesti | 23.6.2019. u 13:35h | Objavljeno u Društvo

Doc.art. dr.sc. Mario Periša, pročelnik Odsjeka za medijski dizajn, i studentica druge godine Medijskog dizajna Dora Bosner u lipnju su predstavljali Sveučilište Sjever na međunarodnom projektu "Matera European Photography/Vision from Europe", u Materi (Italija) - Europskom gradu kulture 2019.

Dvadeset i osam zemalja, odnosno studenata i profesora/mentora iz najboljih škola fotografije i sveučilišta iz cijele Europe boravili su u Materi gdje su istraživali o fotografskim sredstvima kroz vizualno i ekspresivno značenje promatranog mjesta. Važno je istaknuti kako je od svih obrazovnih institucija u Hrvatskoj koji imaju fotografske predmete ili kolegije odabrano upravo Sveučilište Sjever, kao jedini hrvatski predstavnik.

O značaju sudjelovanja na ovom međunarodnom projektu govori i činjenica kako je nakon mentorske nominacije sedmero studenata iz Hrvatske stručni žiri izabrao 3 najbolja studentska predstavnika. Nakon odabira iz Hrvatske na redu je bio međunarodni žiri koji je odabrao samo jednog; najboljeg studentskog predstavnika - studenticu druge godine Medijskog dizajna Doru Bosner.

Održavanje ovog značajnog međunarodnog projekta će rezultirati izložbom fotografija i objavom knjige u rujnu ove godine, naravno u Materi. Doc. art. Mario Periša ujedno je i profesor fotografije na diplomskom studiju Multimedije na Sveučilištu Sjever, a njegov je rad priznat u međunarodnim okvirima, čemu je dokaz i sudjelovanje na ovom međunarodnom projektu u Italiji.

sveuciliste_sjever_-_Mario_u_Materi_IMG_20190612_182247.jpg

sveuciliste_sjever_-_dora_bosner.jpg