Sutra Festival znanosti, Dan otvorenih vrata Sveučilišta Sjever i debata Očekivanja i ishodi političke komunikacije

Varaždinske vijesti | 22.4.2024. u 19:20h | Objavljeno u Društvo

Sutra će se u 10 sati upriličiti svečano otvorenje Festivala znanosti na Sveučilištu Sjever,  Sveučilišnom centru Varaždin, u šatoru ispred zgrade UNIN1.

Isto tako sutra će se održati i Dan otvorenih vrata Sveučilišta Sjever, Sveučilišnog centra Varaždin.

U sklopu Dana otvorenih vrata predstavit će se svi studijski programi, a bit će prilike i upoznati Sveučilište Sjever i sudjelovati na nizu predavanja i radionica.

Također, održat će se i debata Očekivanja i ishodi političke komunikacije – Javna komunikacija i parlamentarni izbori s početkom u 15.30 sati u Sveučilišnom centru Varaždin (UNIN II, dvorana 110), u organizaciji Odjela za odnose s javnostima Sveučilišta Sjever.

U središtu rasprave bit će osvrt na predizbornu, izbornu i postizbornu političku komunikaciju, kao i na prednosti i nedostatke pojedinih komunikacijskih strategija.

Sukladno tome raspravit će se i o očekivanjima, ali i o ishodima kroz tumačenja konačnih rezultata izbora. Važnu ulogu u svim ovim procesima, dakako, imaju različiti oblici javnoga komuniciranja, načini na koje su poruke oblikovane, posredovane, ali i regulirane uz pomoć i u kontekstu različitih medija.

O navedenoj problematici govorit će ugledni profesori, eminentni komunikacijski stručnjaci i regulatori: prof. dr. sc. Dražen Lalić (Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu); izv. prof. dr. sc. Miro Kovač (Sveučilište Sjever); prof. dr. sc. Žarko Puhovski; Josip Popovac (Agencija za elektroničke medije).

Moderator debate: dr. sc. Višeslav Kirinić (Sveučilište Sjever). Uvodne riječi uputit će prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo, v.d. Pročelnice Odjela za odnose s javnostima Sveučilišta Sjever.