Susreti djece hrvatskih branitelja u Savudriji: Nastupila i djeca Varaždinske županije

VV | 9.9.2022. u 12:12h | Objavljeno u Društvo

Već dvadesetak godina Udruga hrvatskih dragovoljaca Varaždinske županije organizira odlazak djece na državno natjecanje u različitim disciplinama u organizaciji Središnjice Zagreba koje se ove godine odvijalo u Savudriji od 1. do 3. rujna.

Broj djece po županijskim podružnicama je ograničen zbog velikih troškova odlaska, boravka, te ostalih materijalnih  troškova, te smještajnih kapaciteta (cca 400 djece plus tri voditelja po županijama).

- Zahvaljujemo se Ministarstvu branitelja, kao i Varaždinskoj županiji na financijskoj pomoći bez koje ne bi smo mogli učestvovati. Samu organizaciju djece hrvatskih branitelja organiziramo u koordinaciji HVIDR-e Varaždinske županije, vezano na dugogodišnju suradnju - javili su iz Udruge Hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Varaždinske županije.

Djeca hrvatskih branitelja zastupala su svoju županiju u sportskim i društvenim igrama (mali nogomet, graničari, odbojka, playstation, pikado, stolni nogomet, crtanje, modeliranje, te glazbena radionica).

U vrlo jakoj konkurenciji brončanu medalju u stolnom nogometu osvojili su Josip Marčec u paru sa Leonarodom Begić.

- Zahvaljujemo djeci na kulturnom ponašanju i njihovim roditeljima, koji su nam povjerili djecu na odlazak na susrete, voditeljici Renati Feldhofer, koja je poduzimala sve radnje za sigurnost polaska, boravka i sretnog dolaska djece svojim kućama - javili su iz Udruge.

Cilj susreta nije samo takmičenje i osvajanje medalja, nego promoviranje stečevina Domovinskog rata, te druženje i upoznavanje s kolegama za trajna prijateljstva domovine Hrvatske "DA SE NE ZABORAVI".

305879607_462926702559586_2348611500829263865_n.jpg