SUSRET PUN EMOCIJA Uz smijeh i pjesmu proslavili 60. obljetnicu završetka OŠ Petrijanec Foto: Općina Petrijanec

SUSRET PUN EMOCIJA Uz smijeh i pjesmu proslavili 60. obljetnicu završetka OŠ Petrijanec

VV | 8.6.2024. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

U petak, 7. liipnja okupila se generacija bivših učenika Osnovne škole Petrijanec i proslavila 60. obljetnicu završetka osnovne škole.

Tijekom ugodnog druženja, uz smijeh i pjesmu, prisjetili su se brojnih zgoda iz dana provedenih u školskim klupama, svojih razrednika koji su ih pratili kroz školovanje i dragih prijatelja koji nisu više, nažalost, s njima. Ovom prigodom pokazali su da prijateljstva sklopljena u školskim danima traju cijeli život i dogovorili novi susret iduće godine.

60_godina_generacije_OS_Petrijanec_2.jpg

Što su radili u đačkim danima, tko se kome sviđao, tko je kome pomagao, a tko je bio nestašan i nije slušao učitelje, koje su igre tada bile u igri, tko je bio spreman za šalu, a tko je volio tužakati bile su samo neke od tema koje su protresali bivši učenici petrijanečke osnovne škole.

Pozivu učenika generacije OŠ Petrijanec koja je prije 60 godina završila Osnovnu školu Petrijanec odazvao se i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

60_godina_generacije_OS_Petrijanec_1.jpg

- Sigurno je trebalo malo napora sve te ljude pronaći, nazvati i organizirati, ali uz volju i trud sve ide lakše. Druženje je proteklo u ugodnom razgovoru, pričama iz prošlosti i zajedno proživljenim školskim danima, a kako to i priliči okupljanjima, pjesme nije nedostajalo te su sami zapjevali i zaplesali razne pjesme, među kojima i svoju "Za dobra stara vremena“ – rekao je načelnik Općine Petrijanec i dodao kako mu je drago bilo vidjeti generaciju na okupu.