KAMO ZA VIKEND? Izrada tradicijskog nakita, koncert, latino večer i rođendan Padovca

VV | 16.7.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

I ovog vikenda nastavljaju se programi Ljeta u Varaždinu.

Tako će subota započeti s organiziranim tematskim vođenjem kroz grad, a ovom prigodom svi zainteresirani mogu doznati nešto više o varaždinskim portalima. Nastavlja se s prezentacijom tradicijskih obrta, pa će se tako na Trgu tradicijskih obrta u Varaždinu imati prigodu nešto više o izradi tradicijskog nakita pod vodstvom CTK.

Posjetitelje i goste i ove subote zabavljat će glazbenici koji će svirati s balkona palača u centru grada, a u 11 sati ispred Gradske vijećnice održat će se smjena straže Varaždinske građanske garde - Purgara, a nakon toga pucanj iz topa na Starom gradu.

U večernjim satima u HNK koncert će održati dramski pisac, scenarist, dramaturg i glazbenik Mate Matišić s početkom u 20.30 sati, dok u 21 sati nastavljaju se programi Ljeta na Stančiću, a ovog puta za dobru zabavu pobrinut će se Simon M. Na Kapucinskom trgu u isto vrijeme započinje Latino večer pod zvijezdama u režiji Plesnog kluba D&B.

U nedjelju će se na Starom gradu, s početkom u 20.30 sati, obilježiti rođendan Ivana Padovca. Predavanje o našem poznatom skladatelju, gitarskom virtuozu i graditelju instrumenata održat će gitarist i glazbeni pedagog prof. Darko Petrinjak, a potom će Padovčeve popijevke pjevati mlada varaždinska sopranistica Lucija Spevec, uz gitarističku pratnju Tomislava Jelavića. Posjetitelji ove glazbene večeri imat će prigodu kušati i Padovčevu tortu, posebnu slasticu koju su kreirali slastičari varaždinske tvrtke Ekos.

najava_16-7.jpg

Označeno u