Sretni ljudi: Romantična komedija Nine Mitrović dolazi u Kino Gaj

vv | 1.3.2024. u 18:40h | Objavljeno u Društvo

Romantična komedija "Sretni ljudi", Kazališne grupe Lectirum dolazi u petak, 15. ožujka, u Kino Gaj, Varaždin. Radnja se dešava u kazalištu tijekom predstave. Publika gleda publiku koju glume glumci. Autorica sama kaže kako se ovim tekstom otvara pitanje zašto se ne znamo približiti jedni drugima i zašto nam je tako teško savladati umijeće življenja.

- Humor nas povezuje i to u trenu, najbrži je put za otvaranje tema koje su nam često preteške ako im pristupimo ozbiljno - kaže autorica Nina Mitrović o svom dramskom tekstu.

Predstava Sretni ljudi su unutarnji monolozi, a velika imena hrvatskog glumišta zorno će interpretirati stanja: Čovjeka koji kasni na predstavu, Sretnog čovjeka koji priča o braku, zabludi, razočaranju. Muškarca i žene koji razmišljaju o kompromisima u životu. Male biljeterke koja sanja o mjestu intendantice, razmišlja o seksualnom iskustvu. Nervozne žene koja priča o sreći u malim dozama. Žene koja je uranila na predstavu i Finog dečka koji je nesretan zbog kraja jedne velike ljubavi. Sedam priča utjelovljenih u kazališnu predstavu jamačno će kod publike izazvati osjećaj znatiželje, jer će u likovima prepoznati ljude iz svoje blizine, okružja ili će se sami prepoznati u nekim situacijama.

Tekst: Nina Mitrović; režija: Zoran Mužić;  scenograf: Miljenko Sekulić; glazba: Nenad Brkić; kostimi: Marita Ćopo; glume: Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Siniša Popović, Mladen Čutura.

Uz to će se isti dan, 15. ožujka, u 18 sati održati i predstava za djecu "Tri praščića također u izvedbi Kazališne grupe Lectirum.

prascici11.jpg