Srednjoj školi Novi Marof uručena zlatna plaketa za natjecanje Ponos domovine

Varaždinske vijesti | 10.12.2020. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Srednja škola Novi Marof osvojila je 1. mjesto na državnom natjecanju i titulu PONOS DOMOVINE 2020.! Tom je prigodom početkom prosinca, uz pridržavanje epidemioloških mjera, održana kratka svečanost na kojoj su uručene zlatne medalje, plakete i nagrade te Velika zlatna plaketa za pobjedničku Školu, koju je primio ravnatelj Nikola Žganec. Ekipu koja je ove godine postala Ponos domovine na jubilarnom 10. natjecanju čine učenici Jelena Puškadija, Sara Jambrović i Borna Bešenić, a njihov mentor je profesor geografije i povijesti Dominik Benjak.

Cilj natjecanja je da učenici steknu što više znanja o hrvatskoj povijesti i Domovinskom ratu, znanosti, sportu i kulturi te razvijaju pozitivne vrijednosti nacionalnog ponosa i domoljublja. Srednja škola Novi Marof može se pohvaliti da je četvrtu godinu zaredom sudjelovala u finalu ovog natjecanja te je u tom razdoblju osvojila dvije zlatne, srebrnu i brončanu medalju.

Ovogodišnje natjecanje provedeno je kroz četiri etape tijekom cijele godine: dva online eliminacijska kruga u veljači, u kojima je sudjelovalo preko 1000 učenika; međužupanijska natjecanja u ožujku (znanje i sportske vještine) te finale u rujnu na kojem je sudjelovalo 10 najboljih srednjoškolskih ekipa iz Hrvatske i BiH, a koje je zbog pandemije koronavirusa provedeno online (znanje i projektni zadatak na temu iz hrvatske povijesti).

Zbog epidemioloških mjera, ove je godine izostao prijem u Uredu predsjednika RH, ali bez obzira na to, uz postignute uspjehe i titulu Ponos domovine, Srednja škola Novi Marof na lijepi način završava ovu neobičnu 2020. godinu.

20201209_193725.jpg