SREDNJA ŠKOLA NOVI MAROF Ispraćena još jedna generacija maturanata Foto: SŠ Novi Marof

SREDNJA ŠKOLA NOVI MAROF Ispraćena još jedna generacija maturanata

Varaždinske vijesti | 2.7.2024. u 17:23h | Objavljeno u Društvo

U Velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin svečano je ispraćena još jedna generacija maturanata Srednje škole Novi Marof.

Prilikom podjele svjedodžba o završenom srednjoškolskom obrazovanju, ravnatelj škole Nikola Žganec dodijelio je učenicima priznanja i nagrade za odličan uspjeh i uzorno vladanje. Titulom najboljih učenika u pojedinom razrednom odjelu okrunjene su Iva Bukovčan, učenica 3. razreda smjer prodavač; Sara Plantić, učenica 4. razreda opće gimnazije i Monika Ključarić, učenica 4. razreda smjer ekonomist, ujedno i najmaturantica generacije učenika šk. god. 2023./2024.

Posebno su nagrađeni i učenici koji su tijekom svih godina školovanja postigli odličan uspjeh: 3. razred prodavača - Iva Bukovčan, Monika Barulek, 4. razred ekonomista - Elizabeta Šargač, Maja Miličević, 4. razred opće gimnazije - Marija Puškadija, Sara Plantić, Margareta Bencek, Jasmina Benjak.

U sklopu svečanosti, gradonačelnik grada Novog Marofa Siniša Jenkač podijelio je nagrade i priznanja učenicima i mentorima za postignute rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

>> Grad Novi Marof i ove godine nagradio 130 učenika i 19 učitelja i mentora

Nagrađen je učenik Sanjin Milevčić za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz Geografije u kategoriji natjecanje u znanju trećeg razreda opće gimnazije i sudjelovanje na državnom natjecanju u Vodicama (4. mjesto).

Uspjehom se istaknula i učenica završnog razreda ekonomskog smjera Monika Ključarić koja je ostvarila 2. mjesto na županijskom natjecanju, 5. mjesto na državnom natjecanju u B kategoriji strukovnih škola u natjecanju u znanju iz Geografije te 1. mjesto na županijskom natjecanju iz Povijesti u kategoriji samostalni istraživački rad te je tako osigurala sudjelovanje na državnom natjecanju u Puli (7. mjesto). Nagrade su primili i njihovi mentori nastavnik geografije i povijesti Dominik Benjak te nastavnik povijesti Filip Markušić.

Osim u natjecanjima u znanju, učenici SŠ Novi Marof nagrađeni su i za sportske rezultate pod mentorstvom nastavnika Matije Rogineka i osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju u Badmintonu, u ekipnom sastavu učenica 4. razreda: Ivana Žuti, Martina Žugec, Ivona Kuraži i Iva Jež.

Ravnatelj i gradonačelnik u uvodnim su govorima čestitali učenicima na postignutim rezultatima i uspješno završenom jednom životnom poglavlju uz želju da učenici uspjehe nižu i dalje, bez obzira nastavljaju li svoj profesionalni razvoj ili ulaze u svijet rada.

U nastavku pogledajte fotogaleriju: