Sopranistica Jelena Štefanić u Londonu: oduševila publiku u vrtovima Notting Hilla! Foto: Ilustracija

Sopranistica Jelena Štefanić u Londonu: oduševila publiku u vrtovima Notting Hilla!

Julijana Marčec | 30.7.2022. u 20:09h | Objavljeno u Društvo

Hrvatska sopranistica Jelena Štefanić nakon sjajnog nastupa u atriju varaždinskog Staroga grada u sklopu Ljeta u Varaždinu otputovala je u London kako bi ponovno nastupila pred tamošnjom publikom.

Nakon odličnog iskustva na trodnevnom gostovanju opere "Caccia Lantana" varaždinskog HNK-a koje je uz Sofiju Cingulu i Stjepana Vugera "odradila" u sklopu ljetnog festivala "Opera in the City" na pozornici londonskoga kazališta The Bridwell Theatre 2019. godine, ovog je srpnja oduševila publiku nastupivši u programu Opere Kensington u sklopu festivala "Opera u vrtovima".

- London je poznat po svojim parkovima i skrivenim vrtovima, a već godinama organiziraju i program "Opera u vrtovima". Mi smo nastupili u najpoznatijem i najskupljem dijelu Londona, Notting Hillu, gdje su ti vrtovi zaključani i dostupni su samo stanarima, pa su ovakvi koncerti prilika da ih vidi šira, ali provjerena publika - rekla je Jelena Štefanić, koja u mirnom okruženju svog doma priprema zanimljiv program za jesen u Varaždinskim Toplicama.

Vrsnu sopranisticu londonska je publika ovoga puta slušala u koncertnom izdanju a sve je izvedbe ispratila glasnim pljeskom.

- Bilo je to jako lijepo iskustvo. Dvjestotinjak posjetitelja koji su uspjeli kupiti kartu i ispuniti sve uvjete organizatora bilo je smješteno u vrtu, kao na nekom pikniku, i uživalo je u arijama Mozarta, Kalmana, Händla, pa i Offenbachovih Hoffmanovih priča koje je nedavno mogla čuti i varaždinska publika - objasnila je ova uspješna operna pjevačica, dodavši kako je otpjevala čak sedam arija, čiju je izvedbu publika nagradila stojećim ovacijama.

Uspješan nastup u Londonu ostvarila je zahvaljujući jednoj audiciji na kojoj je sudjelovala prije deset godina, pa iako tada nije dobila ulogu, sada je dobila poziv koji joj je omogućio da nastupi u društvu izvrsnih pjevača iz cijeloga svijeta.

Nakon nekoliko uspješnih online projekata u vrijeme pandemije, pa odličnih nastupa uživo u Meksiku, Varaždinu i Londonu posljednjih mjeseci, sopranistica planira mirno ljeto, kako bi napunila baterije i pripremila atraktivan projekt koji će početkom rujna biti održan u Varaždinskim Toplicama.