Škola stranih jezika Šimunić uključena u projekt Mem Azija

| 21.10.2015. u 19:02h | Objavljeno u Društvo

Škola stranih jezika Šimunić jedna je od devet škola stranih jezika u Hrvatskoj koja održava tečajeve japanskoga jezika.

Njihovi polaznici japanskog razine A2 19.listopada započeli su svoje sudjelovanje u zajedničkom projektu Katedre Japanologije i Odsjeka informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

S obzirom da varaždinski „Japanci“ taj egzotični jezik uče već treću godinu bit će uključeni u projekt Mem-Azija: algoritmi za pamćenje i njihova primjena u učenju azijskih jezika.

Projekt financiraju Europski strukturni fondovi u cilju prikupljanja podataka o učenju japanskog jezika na području Republike Hrvatske i da bi se na osnovi toga izradili hrvatski resursi za e-učenje japanskog jezika i poboljšano pamćenje i cijele školske /akademske godine pratilo korištenje tih nastavnih materijala.

Treba napomenuti da se u Hrvatskoj, kao i u većini Europe sva nastava japanskog jezika oslanja na udžbenike izdane na engleskom jeziku, tako da svatko tko želi učiti taj jezik mora prvo već dobro vladati engleskim jezikom.

Sudionici projekta dobit će aplikaciju koju će koristiti putem svojih pametnih telefona, tako da mogu učiti bilo kada i bilo gdje, a u slučaju da netko od sudionika ne posjeduje pametni telefon, Filozofski fakultet je polazniku takav telefon spreman i donirati.

Voditelji Mem-azija projekta će polaznike redovito kontaktirati i bilježiti njihov napredak da bi se na kraju projekta, odnosno akademske godine testirao njihov cjelokupni rezultat.

Polaznici Škole stranih jezika Šimunić su za početak odslušali predavanje o projektu nakon kojega su spremno odgovarali na pitanja u anketi o navikama i poteškoćama u savladavanju japanskog pisma kanji i katakana, kao i korištenju modernih tehnologija u učenju.

Taj projekt omogućit će im da povežu vokabular i gramatiku japanskog jezika s hrvatskim jezikom, što će im biti od velike pomoći u daljnjem učenju jezika ove daleke, zanimljive zemlje.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci