Sjajan Emanuel Tukač na matematičkoj olimpijadi: s Cipra se vratio - s broncom Foto: Ilustracija

Sjajan Emanuel Tukač na matematičkoj olimpijadi: s Cipra se vratio - s broncom

Jelena Šaško | 1.7.2019. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Od 20. do 25. lipnja u Agrosu na Cipru održana je 23. Juniorska balkanska matematička olimpijada (JBMO), a na kojoj je sudjelovao i učenik osmog razreda Emanuel Tukač iz OŠ Breznički Hum osvojivši treće mjesto.
Naime, na natjecanju su sudjelovali učenici iz 16 država, njih 97. Osim zemalja regije, sudjelovali su i natjecatelji iz Francuske, Kazahstana, Azerbajdžana, Saudijske Arabije i Ekvadora, a Hrvatsku je predstavljalo četvero učenika osmih razreda osnovne škole dok je Emanuel bio jedini iz Varaždinske županije.
Ovo je bilo prvo sudjelovanje Emanuela Tukača na nekom međunarodnom natjecanju, a kako se osjeća nakon što je došao do sjajne brončane medalje, upitali smo ga nakon dočeka kojeg su mu pripremili u školi.
- Ovo mi je bio najveći uspjeh dosad. Bilo je to zbilja jedno lijepo iskustvo i nadam se da ću i dalje nastaviti ići po natjecanjima - komentirao je Emanuel, dodavši da nije imao tremu, ali da nije imao ni nikakva očekivanja. Za natjecanje se najviše pripremao u školi i Centru izvrsnosti.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...