Učenici iz Prve gimnazije Varaždin najuspješniji na talent showu Max sucht den Superstar II Foto: Ilustracija/Facebook Gospodarska škola Varaždin

Učenici iz Prve gimnazije Varaždin najuspješniji na talent showu Max sucht den Superstar II

Varaždinske vijesti | 28.11.2021. u 13:33h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Gospodarske škole Varaždin i Udruge EKULT iz Varaždina u petak je održan talentshow na Njemačkom jeziku "Max sucht den Superstr II", koji je i ove godine, drugu godinu zaredom, zbog pandemije koronavirusa održan online. 

- Natjecanje učenika u pjevanju i glumi do sada je ugostilo više od 500 učenika i njihovih mentora, a ove godine nastupali su učenici iz Zagreba, Varaždina , Sesveta, Krapine, Zlatara, Metkovića i Rijeke, koji su se natjecali u dvije kategorije: pjevanje i scenski nastup - pojašnjavaju organizatori.

U kategoriji pjevanja treću nagradu osvojili su Dino Miklaužić i Saša Vidović (mentorica Darinka Došen) iz Srednje škole Krapina, drugo mjesto osvojila je Josipa Rihtrić iz Gimnazije Sesvete (mentorica Marianna Brekalo), a prvo mjesto Luka Kolenko iz Prve gimnazije Varaždin (mentorica Dunja Sačić). Luka Kolenko je autor teksta i glazbe svoje pjesme "Alles was ich will".

U kategoriji scenski nastup prvu nagradu osvojili su učenici Prve gimnazije Varaždin: Sara Pepelko, Jan Kušćer, Petra Rabuzin, Nikolina Dvekar, Nika Kovačić, Lana Višnjić, Margareta Obadić i Katarina Strugar (mentorica Anja Bušić).

- Učenici su pokazali znanje, svoju darovitost i kreativnost, te ljubav prema Njemačkom jeziku, što je osnova svakog učenja pa tako i stranih jezika - rekla je prof. Melanija Klarić, prof. njem. jezika i voditeljica projekta Max sucht den Superstar II u Gospodarskoj školi Varaždin.

Galerija slika