Senzorna projekcija animirane komedije "Tko se boji vuka još" u subotu u kinu Gaj

Varaždinske vijesti | 16.12.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 17. prosinca, u varaždinskom Kinu Gaj održat će se senzorna projekcija animirane komedije "Tko se boji vuka još". Projekcija počinje u 11 sati, a ulaz je besplatan.

Film je sinkroniziran na hrvatski, a bavi se neobičnom avanturom pomalo naivnog vuka. U želji da pridobije ljubav vučice uzima krivi čarobni napitak koji ga transformira u ovna!

Besplatne senzorne projekcije namijenjene su prvenstveno djeci sa senzornim poteškoćama, no dobrodošla su sva djeca.  U prijevodu, senzorna projekcija znači da će svjetla biti prigušena, a ne ugašena, i da će zvuk biti tiši u odnosu na onaj na koji smo navikli u kinima, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, baka, djedova i dr. 

- Senzorne projekcije, koje se održavaju pod motom "Kino dostupno svima" osmišljene su u cilju da djeci s poteškoćama senzorne integracije omoguće odlaske u kino s roditeljima. Program je pomno osmišljen, a sadržaj izabran kako bi zadovoljio brojne kriterije za djecu i posjetitelje kojima ne odgovaraju zamračena kina, preglasan zvuk te sadržaji upitne kvalitete i poruka. Naglasak programa stavljen je na osjećaj dobrodošlice i udobnosti u prostoru kino dvorane - ističu iz Hrvatskog filmskog saveza.

Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine Varaždinke Eva Brlek, stručnjakinja u području edukacijske rehabilitacije i psihoterapije, i Sandra Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti. Projekt senzornih projekcija prepoznali su Hrvatski audiovizualni centar i Hrvatski filmski savez.

Iz Hrvatskog filmskog saveza pozivaju sve gradove i kina da se uključe i podrže projekt te na taj način podrže neurorazličitost u svojim lokalnim sredinama. Dodatne informacije dostupne su slanjem upita na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..