Sara Spevan ostvarila plasman na Europsko prvenstvo Sigurno u prometu u Crnoj Gori

Varaždinske vijesti | 26.5.2023. u 12:50h | Objavljeno u Društvo

Sara Spevan je uz pomoć mentora dr.sc. Branimir Štimec, prof. iz OŠ Vinica velikim zalaganjem, učenjem i treningom osvojila je 2. mjesto na 29. Državnom prvenstvu Sigurno u prometu te se plasirala u nacionalnu ekipu, koja će sudjelovati na Prvenstvu Europe  u Baru u Crnoj Gori u rujnu ove godine.

Ekipu Varaždinske županije predstavljali su: Martin Galić, Helena Evačić, Ivano Bruža Habek, svi iz OŠ I.K. Sakcinskog Ivanec i Sara Spevan.

Ekipaje osvojila 1. mjesto u konkurenciji svih Županija Republike Hrvatske te  Grada Zagreba,  a samim time i 4 Oskara znanja.

Mentorica ekipe iz Ivanca bila je Anđelka Barlek. O kakvom je natjecanju riječ govori podatak da je od razine školskih, preko županijskih, a kasnije i državnih natjecanja sudjelovalo preko 2500 učenika koji su uz poznavanje prometnih propisa i pravila- čija se provjera vršila na računalu u rangu vozačkog ispita B kategorije, vozila bicikle na veoma zahtjevnim poligonima u dvorani.

Ovi odlični rezultati proizašli su iz projekta  Želim voziti bicikl (nosioc Biciklistički akademski sportski klub Vinica) koji obuhvaća učenike osnovnih škola Vinica, Cestica, Petrijanec, Sračinec i VII. OŠ Varaždin, kojeg već dugi niz godina podržavaju načelnici Općina Vinica -  dr.sc. Branimir Štimec, prof. , Cestica - Mirko Korotaj, Petrijanec - Željko Posavec, Sračinec  - Božidar Novoselec  i ZSU Grada Varaždin mr.sc. Alen Runac.