Roditelji II. I VI. OŠ na nogama, ne žele da im djeca na nastavu idu u dvije smjene! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Roditelji II. I VI. OŠ na nogama, ne žele da im djeca na nastavu idu u dvije smjene!

IHR/Varaždinske vijesti | 2.9.2021. u 16:21h | Objavljeno u Društvo

Roditelji učenika viših razeda II. OŠ Varaždin pokrenuli su online peticiju kojom traže da njihova djeca u novu školsku godinu krenu u jednoj smjeni.

- Mi, roditelji učenika viših razreda II. OŠ Varaždin apeliramo na upravu II. OŠ Varaždin da organizira održavanje nastave za sve razrede u jednoj, jutarnjoj smjeni, pogotovo što je dio osnovnih i srednjih škola odabrao upravo taj model. Nastava u dvije smjene remeti ritam i učenicima i roditeljima i stvara velike poteškoće u pohađanju izvanškolskih aktivnosti. Osim toga, djeca se van škole i dalje druže i miješaju, pa je upitno postizanje stvarnog cilja s dvije smjene - navodi se u tekstu online peticije.

Roditelji navode kako se oni najviše zalaže za sigurnost i zdravlje svoje djece.

- Pri tome mislimo i na mentalno zdravlje koje mjere zaštite od COVID-19 ozbiljno narušavaju. Svjesni smo povećanog rizika u nastavi u jednoj smjeni, no nama je to prihvatljivo - navode.

Zbog nastave u dvije smjene nezadovoljni su i roditelji VI. OŠ Varaždin. Na toj su školi, roditelji pokrenuli inicijativu od strane predstavnika vijaća roditelja da se nastava od 6. rujna za sve učenika organizira u jednoj smjeni.

Još prošli tjedan u Gradu Varaždinu su nam potvrdili kako u II., IV. i VI. OŠ planiraju nastavu započeti u dvije smjene zbog velikog broja učenika, a na temelju preporuka Stožera. U ostalim osnovnim školama, kojima je osnivač Grad Varaždin, nastava počinje u jednoj smjeni za sve učenike, kao i osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Varaždinska županija.

- Varaždinska županija je ravnateljima osnovnih i srednjih škola, čiji je osnivač, još u srpnju dala preporuku da se nastava organizira u jednoj smjeni ako će to biti moguće te sukladno mogućnostima svake pojedine škole - potvrdili su nam prošli tjedan iz Varaždinske županije.

Označeno u