RAZGOVOR Učiteljice iz VI. OŠ Varaždin: Pozitivnu atmosferu kolektiva prenose na učenike

| 25.10.2021. u 16:34h | Objavljeno u Društvo

Velika je stvar da na jednoj školi postoje čak četiri djelatnika nagrađena za najuspješnije odgojno obrazovne djelatnike u školskoj godini 2020./2021. Stoga su na VI. osnovnoj školi Varaždin posebno ponosni na svoje nagrađene učiteljice razredne nastave Aleksandru Oreški i Rosanu Štrocinger koje su drugi puta nagrađene, učiteljicu predmetne nastave iz kemije, biologije i prirode Mihaelu Vrbnjak Grđan koja je treći puta nagrađena, a među nagrađenima je i ravnatelj same škole Mario Stančić.

”Pitam se kada sam to sve stigla”

- Velika je važnost same nagrade i naše učiteljice nagradu nisu primile prvi puta - kaže ravnatelj Stančić koji je također nagradu primio treći puta. Na nacionalnoj razini nagrađeno je ukupno 511 učitelja te je čak 35 učitelja i nastavnika iz Varaždina i Varaždinske županije. Da bi bili nagrađeni, svi su se morali iskazati u različitim područjima svoga rada, a da bi bili uspješni u svom radu i aktivnostima, međusobno su se složili i naglasili važnost povezanosti i suradnje unutar kolektiva.

- Zbilja radimo po principima cjeloživotnog učenja. Sve što je novo i dostupno trudimo se koristiti u nastavi i kao kolektiv se educiramo - kaže učiteljica razredne nastave Rosana Štrocinger, dodajući da joj je drago što Ministarstvo obrazovanja prepoznaje dodatni trud uz primarni rad u razredu.

Tko su učiteljice dobitnice nagrade za najuspješnije djelatnike iz VI. OŠ i koja je tajna njihovog uspjeha pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u