Radni sastanak s predstavnicima svih moto klubova s područja Varaždinske županije

VV | 7.4.2022. u 10:40h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 9. travnja u 10 sati, u prostorijama HAK-a „Autoklub Varaždin“ u Varaždinu, održat će se radni sastanak policijskih službenika Policijske uprave varaždinske s predstavnicima svih moto klubova s područja Varaždinske županije.

Na sastanku će se predstaviti stanje sigurnosti u cestovnom prometu s osvrtom na stradavanje mopedista i motociklista u 2021. godini, aktivnosti koje će policija poduzimati u nadzoru prometa radi zaštite ovih kategorija vozača, kao i poželjno ponašanje mopedista, motociklista i vozača ostalih vozila u prometu. Također će se razgovarati o organizaciji motorijada tijekom 2022. godine.

Nakon sastanka će se održati blagoslov motora, zatim testiranje poznavanja prometnih propisa prijavljenih za natjecanje članova motoklubova i policijskih službenika motociklista te natjecanje u vožnji spretnosti motociklom, a za najbolje pojedince biti će osigurane prigodne nagrade.

Svim vozačima mopeda/motocikla omogućit će se besplatni preventivno-sigurnosni tehnički pregled vozila, mogućnost isprobavanja simulatora prevrtanja i simulatora sudara, a nakon natjecanja predviđen je prigodni domjenak uz zajedničko druženje.