Radionice, bajke i virtualna stvarnost: od danas raj za najmlađe u Kući Djeda Mraza Foto: Ilustracija/Pixabay

Radionice, bajke i virtualna stvarnost: od danas raj za najmlađe u Kući Djeda Mraza

VV | 3.12.2019. u 08:55h | Objavljeno u Društvo

Gotovo da nema roditelja koji se nije susreo s pitanjem: "Koliko još puta moram spavati prije nego dođe Djed Mraz?" Mala pomoć roditeljima i veliko oduševljenje za najmlađe počinje već danas! Kuća Djeda Mraza na Starom gradu otvara svoja vrata, a djedica i njegovi pomoćnici ove su se godine potrudili pripremiti čaroban i bajkovit program za sve uzraste mališana.

U utorak, 3. prosinca od 12. od 17 do 19 sati dovedite svoje mališane u Kuću Djeda Mraza i omogućite im da barem na kratko postanu pravi modni dizajneri. Maja Patafta održat će besplatnu radionicu sitotiska, a svi koji sa sobom donesu i pamučnu majicu, na nju će moći otisnuti i božićni motiv te tako izraditi svoju vlastitu majicu kod Djedice.

Svetog Nikolu vole i veliki i mali, a kako bi skratili vrijeme dok čekamo njegov dolazak, u srijedu od 17 sati u Kući Djeda Mraza slušamo priču o Maci Papučarici, a od 18 sati priču o Svetom Nikoli. Đurđica Dropuljić mališanima čita bajke i u subotu, a pod lampicama bajkovito uređenog perivoja Starog grada poslušajte i priču o Djedovoj pogači, a saznajte i Tko je Videku ukrao košulju.

Svi volimo poslušati lijepu bajku, no ima i onih koji bi rado ušli u virtualni svijet i istražili ga uzduž i poprijeko. Upravo za njih u četvrtak iz pomoć Magić Neta stvaramo jedan novi, do sad neistraženi svijet. Od 17 do 19 sati u Kući Djeda Mraza čekaju vas VR naočale koje vas u sekundi teleportiraju u virtualnu stvarnost u kojoj također vlada zima, a možda ste baš vi novi prvak virtualnog svijeta u zimskim sportovima.

Nadamo se da su čizmice ulaštene i spremne jer u petak u Kuću Djeda Mraza na Starom gradu dolazi Sveti Nikola. Pokažite mu jeste li zaslužili bombončiće ili možda ipak Krampusovu šibu te se s njim družite, slikajte i pričajte mu od 18.30 do 20 sati.

Nakon uzbudljive subote uz Svetog Nikolu, u nedjelju smo cijeli dan u svijetu bajki. Nakon doručka, odmah trk do Djedice jer vas od 11 sati tamo čeka Hana Kunić koja nam priča Male priče o velikim slovima, a u 12 sati vrijeme je za Crvenkapicu. Ako priče ipak više volite slušati prije spavanja, od 17 sati saznat ćemo Kako sanjaju stvari, a od 18 sati malo se nasmijati uz Dnevnik Pauline P.

Svi programi Kuće Djeda Mraza besplatni su za male i velike ljubitelje bajki, igranja, druženja i Božića, a detaljniji program koji nas očekuje do kraja Adventa možete pronaći ovdje