Putujuće Kino za gluhe, nagluhe, slijepe i slabovidne osobe stiže u Varaždin

Varaždinske vijesti | 3.11.2022. u 13:37h | Objavljeno u Društvo

Prvo inkluzivno putujuće kino stiže u petak, 4. studenog, u Varaždin u Udrugu gluhih i nagluhih Grada Varaždina i Varaždinske županije zahvaljujući podršci Varaždinske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Film_svima_2022_Karlo_Cargonja.jpg

UGIN Filmski vrt, inkluzivni program udruge Filmaktiv i Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, pokrenut je kroz projekt Film svima kroz koji od 2016. prevode i prilagođavaju filmove nastale na hrvatskom jeziku za gluhe i nagluhe te slijepe i slabovidne osobe. Od 2022. UGIN Filmski vrt uz prvo inkluzivno kino na otvorenom, smješteno u vrtu Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, poprima i putujući karakter te posjećuje Varaždinsku županiju te time postaje prvo hrvatsko putujuće inkluzivno kino.

Film_svima_2022_Karlo_Cargonja_2.jpg

Uz gostovanje u III. osnovnoj školi Varaždin, zatvoreno za javnost, bit će održane i dvije javne projekcije uz besplatan ulaz — prva, uz radionicu medijske kulture i hrvatskog znakovnog jezika u sklopu projekta Film svima svugdje, s početkom u 18 sati za mališane kada je na rasporedu "Ježeva kuća", redateljice Eve Cvijanović (Bonobostudio) i drugu s početkom u 19 sati za odrasle kada je na rasporedu "Ustav Republike Hrvatske", redatelja Rajka Grlića (Interfilm).

Ulaz na sve projekcije je slobodan te su svi dobrodošli.