Prvogimnazijalci "rasturili" na maturi, Marko Srpak među najboljim maturantima u Hrvatskoj Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Prvogimnazijalci "rasturili" na maturi, Marko Srpak među najboljim maturantima u Hrvatskoj

VV | 14.7.2020. u 15:05h | Objavljeno u Društvo

Čak tri  maturanata iz Prve gimnazije Varaždin riješilo je ispite državne mature sa 100 posto!

To su Ida Kolmanić, koja je Matematiku A riješila sa 100 posto, Marko Srpak, koji je Matematiku A razine i Fiziku riješio 100 posto te je jedan od samo četvero učenika u Hrvatskoj koji su ispite iz Matematike A i Fizike riješio 100 posto, dok je Lovro Benjak, učenik 4 e razreda Engleski jezik razine B riješio 100 posto. 

Ida Kolmanić ostvarila je odličan rezultat na državnoj maturi iz Informatike te je ispit riješila 98 posto.

Uspješne su bile i maturantice Prve gimnazije Varaždin Lara Šaković, Patricija Kranjčić, Andrea Križanić i Maja Špoljarić, koje su sve ispite položile s odličnom ocjenom.

Lara je prijavila pet ispita i sve položila s odličnim (Matematika A, Hrvatski jezik B, Engleski jezik A, Informatika, Fizika), Patricija je prijavila četiri ispita (Matematika A, Hrvatski jezik A, Engleski jezik A, Fizika) te sve položila s odličnim, Andrea je također prijavila četiri ispita (Matematika A, Hrvatski jezik A, Engleski jezik A, Fizika) te sve položila s peticom, dok je Maja prijavila šest ispita (Matematika A, Hrvatski jezik A, Engleski jezik A, Biologija, Fizika, Kemija) i iz svih dobila odličan.

- Čestitamo najboljima, ali velike čestitke idu i cijeloj generaciji. Bravo i sretno na upisima na fakultete, u vaš uspjeh ne sumnjamo - ponosni su u Prvoj gimnaziji Varaždin.