Prvi varaždinski soundtrack i uživo na ljetnoj pozornici, u petak na Kazališnom trgu!

vv | 17.7.2024. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

Prije nekoliko dana udruga REBL FILM u suizdavaštvu s Koncertnim uredom Varaždin objavila je album „Glazba iz filma Rifovi revolucije“. Ovim filmskim soundtrackom filmska ekipa zaokružila je priču koja je započela prije gotovo pet godina. Naime, na jesen 2019. Arian Peharda i Jurica Hižak započeli su svoju filmsko-glazbenu suradnju i tako udarili temelj za prvi varaždinski glazbeni film Riffs of Revolution.

Iako se projekt činio gotovo nemogućim poduhvatom, ekipa je svojom upornošću i kreativnošću nadišla sve produkcijske prepreke i nakon tri pol godine rada dovršila film. Film o legendarnoj grupi „Razor Jet“ koja slušateljima daje snagu da se bore protiv dr. Zempa, nadišao je sva očekivanja, te je prikazan u 15 gradova na području cijele regije, a nedavno je osvojio nagradu i za najbolji dugometražni glazbeni film za talijanskom FilMuzik Arts Festivalu.

Kao što i priliči, osim zabavne i inteligentne priče, ovu glazbeno-akcijsku komediju obilježava i odlična glazba koja je u potpunosti produkt varaždinskih glazbenika. Tako se Varaždin, odnedavno UNESCO-ov grad glazbe, može pohvaliti i prvim glazbenim filmom i prvim soundtrackom od kad je Hrvatska stekla neovisnost.

Album „Glazba iz filma Rifovi revolucije“ istovremeno je izašao na svim streaming servisima (Spotify, Deezer, YouTube Music, iTunes, Amazon, TikTok i dr.) i sadrži čak 17 skladbi koje su producirali Arian Peharda i Jura Ščapec, a masterirao ih je američki producent Carl Saff poznat po suradnji s legendarnim rock sastavima poput Sonic Youtha. Većinu kompozicija na albumu potpisuje Arian Peharda ili kao autor ili kao aranžer, ali u samoj realizaciji sudjelovalo je mnogo varaždinskih imena (Jura Ščapec, Tihomir Galevski, Tea Lovreković, Neven Stipčić) uključujući i samog redatelja Juricu Hižaka.

Promocija albuma održat će se u petak 19. srpnja ispred HNK Varaždin uz koncert fiktivne grupe „Razor Jet“, kojem će prethoditi kviz na temu filmske glazbe s početkom u 20h.

Svakako poslušajte album i posjetite kazališni trg kod fontane sljedeći petak u Varaždinu.

Dark_Blue_Minimalist_Concert_Facebook_Event_Cover_2.png

riff_alumb_omot-02.jpg

Video sadržaj