Prvi hrvatski BMX olimpijac Marin Ranteš priprema show za Špancirfest

Varaždinske vijesti | 26.7.2024. u 12:55h | Objavljeno u Društvo

Za posjetitelje ovogodišnjeg Špancirfesta poseban show priprema prvi BMX biciklist iz Hrvatske kojem se uspjelo plasirati na Olimpijske igre, Varaždinac Marin Ranteš.

Na varaždinskom Kapucinskom trgu, sa zaljubljenicima u ovaj sport iz svog rodnog grada, pokazat će dio majstorija koje su ga odvele do najveće svjetske sportske smotre, a koja počinje upravo danas u Parizu.

U četvrtak, 29. kolovoza i u petak, 30. kolovoza, od 19 do 20 sati, izvest će svoj mali show i nema sumnje impresivnim trikovima i vratolomijama na BMX-u oduševiti brojne Špancirere.

Marin Ranteš karijeru je započeo vozeći se varaždinskim ulicama, a svojom upornošću i talentom upisao se već sada u hrvatsku sportsku povijest.

Njegov put inspiracija je mnogima i pokazatelj da se snovi mogu ostvariti uz dovoljno truda, odricanja i strasti. Bit će to, baš kao i lani kada je Ranteš prvi put bio dio festivala, prilika za popularizaciju ovog sporta među posjetiteljima Špancirfesta, ali i odlična najava međunarodnog BMX natjecanja School2Rock kojem će varaždinski Park mladih biti domaćin u subotu, 31. kolovoza.

Ovog će puta natjecanje imati status državnog prvenstva i tako okupiti najbolje hrvatske BMX bicikliste u disciplini slobodni stil, a nadamo se da ćemo tada moći reći da je među njima i osvajač olimpijske medalje.

Ovo će biti samo dio sportskih sadržaja na 26. Špancirfestu, a u čiju će se realizaciju uključiti i Hrvatski rukometni savez i Hrvatski teniski savez.

Svi detalji programa 26. Špancirfesta dostupni su na službenoj internetskoj stranici www.spancirfest.com.