PROVJERILI SMO Kako se odvija nastava na varaždinskim fakultetima i Sveučilištu Sjever? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

PROVJERILI SMO Kako se odvija nastava na varaždinskim fakultetima i Sveučilištu Sjever?

IHR/Varaždinske vijesti | 12.1.2021. u 11:19h | Objavljeno u Društvo

- Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i nakon božićno-novogodišnjih blagdana nastava na FOI-ju se izvodi isključivo na daljinu, odnosno donesena je odluka da se tzv. “model C „ produlji sve do kraja siječnja, kada će se situacija ponovo razmatrati. Temeljem novih mjera i preporuka donijet će se i nova odluka – rekla je prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica FOI-a.

I Geotehnički fakultet (GTF) u Varaždinu zbog nepovoljne epidemiološke situacije produljio je rad od kuće i nastavu na daljinu do 31. siječnja.

- To znači da će se cjelokupna nastava na sveučilišnom preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju Inženjerstva okoliša sve do kraja zimskog semestra izvoditi udaljenim putem. S obzirom na to da smo tehnički fakultet, izuzetno nam je bitno održavanje laboratorijskih i praktičnih vježbi te će se zbog toga one kao i cijelo proteklo vrijeme i dalje moći izvoditi u zgradi GTF-a, ali uz prethodni dogovor o načinu i vremenu njihovog izvođenja te u skladu s epidemiološkim mjerama. Terenska nastava se u cijelom ovom razdoblju nažalost nije moga izvoditi, ali se njezina nadoknada planira u ljetnom semestru. Održavanje ispita i kolokvija bit će organizirano pretežito udaljenim putem, ali i uz mogućnost njihovog izvođenja kontaktnim putem u zgradi GTF-a kada to bude nužno i u skladu s epidemiološkim mjerama - rekao je izv. prof. dr. sc. Hrvoje Meaški, dekan GTF-a te dodao kako se nadaju da će nastavu u ljetnom semestru, koja počinje 1. ožujka, započeti u klasičnom obliku i normalnim uvjetima.

I na Sveučilištu Sjever ostatak zimskog semestra aktualne akademske godine izvodi se na daljinu.

- Predavanja, vježbe i seminari, kao i ispitni rokovi održavat će se na daljinu, online putem prema rasporedu svakog studijskog programa zasebno. Ono što će se ipak morati održati u prostorima Sveučilišta Sjever jesu neophodne laboratorijske, umjetničke i kliničke vježbe, na koje će studenti dolaziti prema utvrđenom rasporedu, u manjim grupama i koje se nikako ne mogu izvesti online putem. Vježbe će se održavati uz strogo poštivanje epidemioloških mjera: obavezan razmak, nošenje zaštitne maske, dezinficiranje ruku, mjerenje temperature na ulazu u zgrade Sveučilišta Sjever te vođenje evidencije dolazaka i prisustva na vježbama - poručili su sa Sveučilišta Sjever.