31 godina otkako ga nema: kći Maja i ratni kolege prisjetili se žrtve Josipa Magaša

VV | 23.4.2023. u 16:31h | Objavljeno u Društvo

U subotu je na njegovom posljednjem počivalištu na varaždinskom groblju odana počast Josipu Magašu iz Prigorca kod Ivanca, poginulom hrvatskom branitelju, pripadniku 1. Gardijske brigade Tigrovi.

U nazočnosti Josipove kćeri Maje, na njegov grob položeni su cvjetni aranžmani i zapaljene svijeće trobojnice u ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec i Podružnice Varaždinske županije, Grada Ivanca te Udruga veterana 1. Gardijske brigade Tigrovi i 7. Gardijske brigade Puma, čija su izaslanstva nazočila komemoraciji.

Nakon molitve za pokoj njegove duše, Josipa se kroz prigodan govor, najavivši nastavak programa sjećanja, prisjetio Ljudvek Cikač, predsjednik ivanečkih veterana i dragovoljaca, a u svom se emotivnom obraćanju kćerka Maja zahvalila svima na održavanju sjećanja na njezina oca, što joj, kako je rekla, znači izuzetno mnogo.

Odavanje počasti na njegovom grobu jedna je od aktivnosti u 2023. iz programa sjećanja na Josipa Magaša, kojime Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec obilježava 31 godinu otkako je položio život za slobodu Domovine.

U suradnji s Područnom školom u Prigorcu, koju je i sam Magaš pohađao, bit će održane još neke aktivnosti u spomen na njegovu žrtvu za Domovinu.

Josip Magaš bio je pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi, poginuo je 23. travnja 1992. godine u obrani Livna i jedan je od sedmero poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, rođenih na području Grada Ivanca.

U Prigorcu kod Ivanca živio je do 1989. godine, nakon čega se preselio u Varaždin.

magas_obljetnica_4.jpg

magas_obljetnica_3.jpg

magas_obljetnica_5.jpg

magas_obljetnica_6.jpg