Predstavljena zbirka rock poezije Terca na tišinu: Poetski prvijenac Sanina Karamehmedovića Foto: Monika Rusak

Predstavljena zbirka rock poezije Terca na tišinu: Poetski prvijenac Sanina Karamehmedovića

jm/vv | 4.3.2023. u 19:03h | Objavljeno u Društvo

Zbirka "Terca na tišinu" publici uz pjesme donosi i osobne komentare autora, pa i priče o bendu s kojim je osvajao brojna glazbena, kulturna i umjetnička priznanja

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Metela Ožegovića prošloga se petka, 3. ožujka, ponovno tražilo mjesto više. Ovoga puta svoju je prvu zbirku pjesama predstavio osnivač popularne dubrovačke grupe Silente - Sanin Karamehmedović.

U poetskom prvijencu ovog autora, koji je tiskan u prosincu prošle godine, u nakladi glazbene knjižare Rockmark, objavljeno je četrdeset pjesama. Dio tih pjesama uglazbljen je i već dobro poznat publici, no u ovoj su zbirci one objavljene u originalnoj verziji, bez studijskih ispravaka, a mnogo je i onih koje su neuglazbljene i prvi puta predstavljene javnosti.

2M6A79491.jpg

Zbirka "Terca na tišinu" publici uz pjesme donosi i osobne komentare autora, pa i priče o bendu s kojim je osvajao brojna glazbena, kulturna i umjetnička priznanja.

- Sve su moje pjesme iste i nastaju u želji da budu otpjevane. Ovo je zbirka rock poezije koju sam pisao cijeli svoj dosadašnji život i barem nekoliko prošlih. Ne znam što reći o tim pjesmama, a da već nisam pokušao reći kroz njih. Svaku lijepu sliku ili misao već sam dao pretočiti u pjesme tako da mi za ove prozne dijelove ostaju samo one suhe, dosadne kao istina. Sve moje pjesme, i stare i nove, zajedno su unutra, među istim koricama. Pa neka se snalaze kako znaju. I neka se same objašnjavaju i pravdaju kako su i zašto završile unutra, jer ja to ne mogu - rekao je između ostalog popularni Sančo koji je na glazbenoj sceni prisutan od 2012. godine, kada je objavljen prvi album grupe "Silente".

2M6A79431.jpg

Na varaždinskom predstavljanju publika je mogla čuti i što o njegovom poetskom stvaralaštvu misli urednik izdanja Krešimir Blažević te gimnazijska profesorica Ivana Pintarić, a dio uglazbljenih stihova, otpjevali su i odsvirali, pjevačica Fani Solomun i gitarist Hrvoje Šenjug. Ovu je promociju varaždinska knjižnica organizirala u suradnji s Umjetničkom organizacijom "Favela" i knjižarom "Rockmark".

2M6A783111.jpg