PROJEKT PARTCIPRO Volonteri iz Italije u Varaždinu održali predavanje o sustavu civilne zaštite

Varaždinske vijesti | 26.10.2022. u 15:06h | Objavljeno u Društvo

Sudionici projekta PARTCIPRO koji se provodi u sklopu Erasmus + programa, volonteri iz naselja Quesite Srl iz Pinerolo (predgrađe Torina) iz Italije i Varaždinske županije, posjetili su Županijsku palaču u Varaždinu u kojoj su održali radionicu u svrhu osiguravanja vještina i kompetencija potrebnih za rad i volontiranje u civilnoj zaštiti.

Ovaj projekt je inače dio ERASMUS + programa, a sufinanciran je kroz mjeru „Mala partnerstva u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“. 

Projekt je započeo 1. siječnja ove godine i trajati će do završetka 2023. godine.

Ukupni proračun projekta iznosi 60 tisuća eura, a od toga iznosa  Varaždinska županija dobiva 30 tisuća.

261022_partcipro_5.jpg

U sklopu projekta u obuci sudjeluje 12 volontera koji će nakon završenog projekta biti educirani o sustavu civilne zaštite, funkcioniranju sustava ranog upozoravanja kod elementarnih nepogoda i tehničko-tehnoloških nesreća.

Prije samog održavanja radionice, sve prisutne pozdravio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji ih je tom prilikom upoznao s poviješću naše županije, ali im je i ukazao na važnost sustava civilne zaštite.

261022_partcipro_4.jpg

- Hrvatska je od svojeg osamostaljenja bila pogođena mnogim krizama, od agresije početkom stvaranja neovisne države, epidemije koronavirusom, suočavanje s migrantskom krizom te mnogim elementarnim nepogodama. U svim tim situacijama pokazalo se koliko je važan dobro organizirani i posloženi sustav civilne zaštite. Ove godine susreli smo se s ratom u Ukrajini iz koje je i u našu županiju došao veliki broj raseljenih osoba, a prije nekoliko mjeseci na našem području dogodila se strašna prometna nesreća u kojoj je svoje živote izgubilo dvanaest poljskih državljana. Kod tih situacija sve naše žurne službe pokazale su se spremne da pravovremeno reagiraju, izađu u susret i pomognu onima kojima je to bilo najpotrebnije – rekao je župan te pohvalio realizaciju ovog projekta i sudjelovanje Varaždinske županije u njemu.

Uz župana predstavljanju projekta nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, pomoćnik pročelnika za komunalno gospodarstvo, drugostupanjski upravni postupak i civilnu zaštitu u Upravnom odjelu za gospodarstvo i europske poslove, Željko Nađ, županijski vatrogasni zapovjednik te Sandra Mintas, ravnateljica GDCK-a Varaždin.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci