Projekt E-DigiLit s FOI-ja: izrađeni kurikulumi digitalnih kompetencija za obrazovanje i javnu upravu Foto: Ilustracija/FOI

Projekt E-DigiLit s FOI-ja: izrađeni kurikulumi digitalnih kompetencija za obrazovanje i javnu upravu

VV | 6.4.2022. u 17:20h | Objavljeno u Društvo

Ovog petka, 8. travnja s početkom u 09.30 sati na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu održat će se prezentacija rezultata projekta E-DigiLit (“Enhancing Digital Literacy of University Students” – “Unapređenje digitalne pismenosti studenata na visokim učilištima”). Projekt je započeo u rujnu 2019. godine s ciljem podizanja razine digitalne pismenosti studenata uključenih u tercijarno obrazovanje. Projekt financira Europska komisija u okviru programa Erasmus+ KA203 KA2 – Suradnja za inovacije i razmjena dobrih praksi: KA203-Strateška partnerstva za visoko obrazovanje.

- Ciljevi projekta su razviti okruženje za postizanje vještina digitalne pismenosti, unaprijediti vještine digitalne pismenosti studenata, doprinijeti razvoju kapaciteta sveučilišta u području digitalne pismenosti, i olakšati pristup izvorima digitalne pismenosti - izvijestili su s FOI-ja.

Koordinator projekta je Sveučilište Dokuz Eylül iz Turske, a partneri su Fundacion Unıversitaria San Antonio iz Španjolske, Sveučilište Coventry iz UK I FOI.

Rezultate projekta predstavit će članovi projektnog tima, voditeljica projekta prof. dr. sc. Valentina Kirinić, prof. dr. sc. Dragutin Kermek, prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš, doc. dr. sc. Matija Novak, mr. sc. Lana Škvorc te izv. prof. dr. sc. Predrag Oreški s Učiteljskog fakulteta. Očekuje se dolazak oko 80-tak registriranih sudionika iz škola, poduzeća i institucija.

Uz prezentaciju aktivnosti i rezultata projekta biti će održana i dva pozvana predavanja: Važnost digitalne pismenosti, predavača Žarka Čižmara, izvršnog direktora Telecentra, te Uloga sveučilišta o edukaciji o digitalnoj pismenosti, red. prof. dr. Marjana Krašne, s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mariboru. Dio agende je također prezentacija rezultata edukacije nastavnika za održavanje tečaja Digitalna pismenost, prezentacija primjene Vodiča za nastavnike te prezentacija probnog izvođenja tečaja Digitalna pismenost kojeg je uspješno završilo 56 studentica i studenata.

- Cilj ovog događaja je promoviranje digitalne pismenosti, razmjena mišljenja te prikupljanje prijedloga o mogućim načinima promoviranja i buduće primjene rezultata projekta u društvu. Naime, rezultati projekta E-DigiLit i tečaja "Digitalna pismenost" mogu se, zahvaljujući bogatom kurikulumu koji obuhvaća 25 lekcija u pet nastavnih cjelina – područja digitalnih kompetencija, primijeniti u području javne uprave i svih institucija u vertikali obrazovanja - od predškolskih institucija i škola, do institucija koje se bave cjeloživotnim učenjem - izvijestili su iz FOI-ja.

Više o projektu provjerite OVDJE

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci