Predstavnika američkog veleposlanstva u Hrvatskoj primio gradonačelnik Varaždina Foto: Grad Varaždin

Predstavnika američkog veleposlanstva u Hrvatskoj primio gradonačelnik Varaždina

Varaždinske vijesti | 15.11.2023. u 12:26h | Objavljeno u Društvo

Otpravnika poslova veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Marka Lewisa Fleminga danas, u srijedu 15. studenoga, u sjedištu varaždinske gradske uprave u palači Patačić na Franjevačkom trgu primio je gradonačelnik Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Uz najviše rangiranog diplomata američkog veleposlanstva bile su i njegove suradnice Claire Therese Bea, druga tajnica i konzulica, te Erica Samona King, ataše za kulturu. Uz gradonačelnika Varaždina, u razgovoru su sudjelovale Slađana Miočić, pročelnica UO za gospodarske djelatnosti, i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina.

- Varaždin je predstavljen kao potpuno siguran i stabilan grad koji je domaćin brojnih turističkih, kulturnih i sportskih manifestacija te je jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u unutrašnjosti Hrvatske. Bilo je riječi i o razvijenom sustavu obrazovanja, modernim tehnologijama te o gospodarskim potencijalima Varaždina te interesima stranih investitora. Obje strane složile su se da postoji još mnogo prostora za unapređenje suradnje između Varaždina i partnera iz SAD-a te da se treba i na lokalnom nivou konkretizirati i iskoristiti odlične prijateljske odnose koji već godinama vladaju između SAD-a i Republike Hrvatske - priopćili su iz Grada Varaždina.

SAD_Mark_Lewis_Fleming_varazdin_15112023_1.jpg

SAD_Mark_Lewis_Fleming_varazdin_15112023_2.jpg

SAD_Mark_Lewis_Fleming_varazdin_15112023_3.jpg

SAD_Mark_Lewis_Fleming_varazdin_15112023_4.jpg

SAD_Mark_Lewis_Fleming_varazdin_15112023_5.jpg

SAD_Mark_Lewis_Fleming_varazdin_15112023_6.jpg