Predsjednik Milanović razgovarao s izaslanstvom Varaždinskih baroknih večeri Foto: Ured predsjednika RH

Predsjednik Milanović razgovarao s izaslanstvom Varaždinskih baroknih večeri

Varaždinske vijesti | 13.10.2020. u 15:17h | Objavljeno u Društvo

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je s izaslanstvom Varaždinskih baroknih večeri, ravnateljem Festivala Davorom Bobićem, ravnateljem Koncertnog ureda Varaždin Raymondom Rojnikom te gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom.

Varaždinske barokne večeri, koje su se održale pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, nacionalni je festival i ove je godine proslavio 50 godina svoga postojanja. Tim povodom izdana je i prigodna monografija koju su organizatori manifestacije predstavili Predsjedniku Republike.

- Ovaj dvotjedni festival s tridesetak koncerata koje izvodi nekoliko stotina glazbenika iz cijelog svijeta etablirao se kao europski i svjetski poznati festival zahvaljujući svom uspješnom dugogodišnjem planiranju i odabirom programa koji svake godine privlači glazbenu publiku u Varaždin - rečeno je na sastanku.

Svi programi festivala održavaju se u baroknim građevinama Varaždina, jednog od najbolje očuvanih europskih baroknih gradova, a Festival prati i popratni program pod zajedničkim nazivom Total Baroque, što su članovi izaslanstva ocijenili odličnim pokazateljem prepoznatljivosti Varaždina i Varaždinskih baroknih večeri kao njegovog brenda.

milanovic_barokne_veceri_prijem_2.jpg