Poznat program 'Ljeta u Varaždinu', evo što vas sve očekuje

| 20.5.2024. u 11:57h | Objavljeno u Društvo

U sklopu manifestacije Ljeto u Varaždinu koja će se održavati od 1. lipnja do 22. kolovoza posjetitelje očekuje više od 150 programa koje potpisuje 20-ak organizatora.

Na različitim lokacijama u gradu od vile Bedeković, gradskog parka, Atrija Starog grada, Kapucinskog, Kazališnog i Stančićevog trga pa sve do prostora tvornice Varteks neće nedostajati festivala, izložbi, koncerata na otvorenom, kazališnih predstava, radionica, ljetnog kina i sportskih događaja. Brojne manifestacije najbolje će oživjeti varaždinske ulice i trgove u vrućim ljetnim danima, ali i biti odlično zagrijavanje za najočekivaniji varaždinski događaj godine- 26. izdanje Špancirfesta, najvećeg i najpopularnijeg uličnog festivala u
Hrvatskoj.

Već od početka lipnja kalendar je ispunjen raznolikim sadržajima i događanjima, pogotovo je „živo“ subotama koje su u prvom hrvatskom UNESCO-vom gradu glazbe prožete glazbom na svakom koraku. Glazba s balkona palača, glazbena kamperica na Korzu te popularni taktovi koji odzvanjaju na orguljama u varaždinskoj katedrali dio su već prepoznatljivog programa glazbenih subota koji organizira Turistička zajednica grada Varaždina. Događanja u subotnje prijepodne upotpunjuju radionice tradicijske kulture i glazbeno- scenski program na Trgu tradicijskih obrta. Neizostavan simbol grada, popularni Purgari tradicionalno od 11 sati počinju svoju smjenu straže ispred Gradske vijećnice koja završava točno u podne pucnjem iz topa ispred Starog grada.

Besplatna vođenja gradom

Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin pripremilo je 12 besplatnih tematskih vođenja za isto toliko subotnjih prijepodneva kroz koja će njegovi članovi sve zainteresirane upoznati sa zanimljivim crticama iz gradskog života, osebujnim ličnostima iz varaždinske prošlosti i drugim tajnama.

Ciklus ljetnih večeri

Za bogat glazbeni program i ovog je ljeta zaslužan Koncertni ured Varaždin koji organizira Ciklus ljetnih večeri u Atriju, Koncert u mraku, brojne koncerte na trgovima, a ljubitelje blues-a okupit će na odlično prihvaćenom, dvodnevnom Fontana blues festivalu.

Gledanje utakmica

Ovog ljeta cijela Hrvatskoj pa i Varaždin bit će u znaku – nogometa. Tako je to kad igra Hrvatska nogometna reprezentacija na velikim natjecanjima. Oni koji neće do Njemačke sve utakmice prvenstva mogu pratiti na Europskom trgu na kojem će biti organizirana Gledaona
Europskog nogometnog prvenstva.

Izložba pasa

Više od tisuću pasa iz cijele Europe njihovi će vlasnici ponosno pokazati na tradicionalnoj Međunarodnoj izložbi pasa CACIB na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Dravski kotlić i zabava uz nastupe DJ-eva

Deseto izdanje Ljeta na Stančiću donosi odličnu zabavu kroz 19 ljetnih večeri uz nastupe DJ-eva na omiljenom Stančićevom trgu. Mnogi će osvježenje u vrućim danima potražiti na Gradskom kupalištu na Dravi koje slavi 70. rođendan. U sklopu dvodnevne proslave nastupat će poznata imena s DJ scene, a kuhat će se i Dravski kotlić.

DSC_7734.JPG

NE PROPUSTITE JOŠ: 

2 FEST / Varaždin Biergarten 7& Fest za jest 1 / 31.5 - 9.6.

KVART festival/ 6.-8.6.

Festival varaždinskih dvorišta/ 15.-16.6.

Jadran Lazić - Zvjezdana prašina, izložba fotografija / 26.6.-1.9.

Međunarodni folklorni festival COFA/ 7.-12.7.

Croatian International Airshow Varaždin 2024./ 13.-14.7.

Označeno u