Posadili nova stabla u Jalkovečkoj za zeleniji i zdraviji Varaždin Foto: HDZ Varaždin

Posadili nova stabla u Jalkovečkoj za zeleniji i zdraviji Varaždin

Varaždinske vijesti | 12.4.2019. u 19:17h | Objavljeno u Društvo

Hrvatska demokratska zajednica u Varaždinu pridružila se dobroj praksi Grada Varaždina kao institucije vezano uz brigu o okolišu. Uz stručnu asistenciju Parkova d.o.o. u petak, 12. travnja, u „POS naselju“ uz Jalkovečku ulicu sadnjom stabala stranka je pokazala da vodi brigu o prostoru i kvaliteti života urbanog naselja.

Sven Bunta, predsjednik Mladeži HDZ-a Grada Varaždina i nositelj liste HDZ-a za 4. mjesni odbor na predstojećim izborima za vijeća mjesnih odbora, istaknuo je važnost stabala i zelenila uopće za život stanovnika u gradu.

- Drveće je glavni izvor kisika što je važno u naselju gdje je sve veći broj djece, a i sve veći broj vozila koja ispuštaju ugljični dioksid. Drveće smanjuje udio CO2 u zraku. Cilj nam je u cijelom gradu posaditi što više drveća kako bi grad postao zeleniji, a život građana ugodniji i zdraviji - rekao je Bunta.

- Zelenilo uvijek donosi promjene u smislu doživljaja životnog prostora, estetski je ukras grada, utječe na mikroklimu. Zelenilom zapravo svako naselje dobiva svoj potpis, postaje privlačnije za život te će HDZ nastaviti s ovakvim korisnim aktivnostima - dodala je Dubravka Kanoti, bivša predsjednica varaždinskog Gradskog vijeća i kandidatkinja na listi HDZ-a za 4. mjesni odbor.

stabla_4mo_4.JPG

stabla_4mo_5.JPG

stabla_4mo_3.JPG

stabla_4mo_2.JPG