Porast noćenja od 74 posto: Varaždinske Toplice postaju lider u ponudi kuća za odmor Foto: Grad Varaždinske Toplice

Porast noćenja od 74 posto: Varaždinske Toplice postaju lider u ponudi kuća za odmor

Varaždinske vijesti | 18.1.2023. u 14:54h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždinske Toplice u protekloj godini bilježi veliki porast noćenja u privatnom smještaju odnosno u kućama za odmor u odnosu na prethodnu 2021. godinu.

Dio je to strategije Grada Varaždinske Toplice čiji je cilj sam grad i destinaciju, osim kao nacionalno središte lječilišnog turizma, promovirati i kao važnu turističku destinaciju hrvatskog kontinentalnog turizma.

S ciljem unaprijeđenja ponude u privatnom smještaju u utorak je održan zajednički sastanak privatnih iznajmljivača s područja grada, gradonačelnice Dragice Ratković, direktorice TZ Grada Varaždinskih Toplica Lane Husnjak te voditeljice projekta "Kuće za odmor s pričom" Branke Tropp.

varazdinske_toplice_kuce_za_odmor_18012023_3.jpg

Ratković je poručila okupljenim privatnim iznajmljivačima da će uvijek imati pouzdanog partnera u Gradu Varaždinske Toplice te ponovila kako je cilj gradske uprave u ovom mandatu mijenjati percepciju Varaždinskih Toplica, odnosno pozicionirati grad i njegovu okolicu kao jednu od glavnih destinacija kada je u pitanju kontinentalni turizam.

- Svi mi negdje putujemo i posjećujemo mnogo mjesta, ali u neka od njih rado se vraćamo. Želim da svi naši gosti vide da ovaj grad ima dobru vibraciju, da ima dušu i da se gosti s veseljem vraćaju u Varaždinske Toplice. Želimo mijenjati percepciju našeg grada čemu doprinose i brojne manifestacije gdje svatko može pronaći nešto za sebe. U ovom gradu stvara se pozitivna energija, a velika posjećenost praktički svake manifestacije potvrda je da smo na dobrom putu - poručila je Ratković te najavila da grad priprema nove projekte čija će realizacija značiti i još kvalitetniju ponudu za sve posjetitelje.

varazdinske_toplice_kuce_za_odmor_18012023_6.jpg

A kada se gledaju brojke za proteklu godinu, privatni iznajmljivači u Varaždinskim Toplicama mogu biti zadovoljni budući da se bilježi porast noćenja od 74 posto.

- Na području Varaždinskih Toplica u prošloj je godini ostvareno ukupno 2.384 noćenja u 8 kuća za odmor. U odnosu na 2021. godinu i 1.365 noćenja porast je to za 74 posto s time da su se povećali kapaciteti kuća za odmor što je kvalitetan i pozitivan iskorak - kazala je voditeljica projekta "Kuće za odmor s pričom" Branka Tropp dodajući da kada se uzmu podaci za cijelu županiju u tom segmentu Varaždinske Toplice spadaju u sam vrh.

varazdinske_toplice_kuce_za_odmor_18012023_5.jpg

Rezultat prema kojem su Varaždinske Toplice u županijskom vrhu dobiva još više na težini budući su podaci na razini cijele županije odlični.

- Podaci za cijelu županiju su sjajni. Varaždinska županija je bolja nego ikad. Podaci za prošlu godinu govore da je bilo više od 200 tisuća noćenja što je bolji rezultat u odnosu na rekordnu 2019. godinu - izjavio je Goran Mališ, prvi čovjek Turističke zajednice Varaždinske županije u čijoj je organizaciji i održan sastanak.

Dodao je kako se od ukupnog broja noćenja 10 posto odnosi na kuće za odmor.

Lana Husnjak također je istaknula da su brojke za prošlu godinu i više nego odlične i da se očekuje daljnji rast u 2023. godini. Najavila je kako bi se ove godine u ponudi trebalo naći novih desetak kuća za odmor na području grada Varaždinske Toplice što bi znatno poboljšalo ponudu u tom segmentu.

varazdinske_toplice_kuce_za_odmor_18012023_17.jpg

- Dio je to već ranije spomenute strategije koje će Varaždinske Toplice potvrditi kao vrhunsku destinaciju kontinentalnog turizma. U sklopu toga radimo na brojim manifestacijama. Prošla godina potvrdila je da ljudi rado dolaze u Varaždinske Toplice i na nama je da to povjerenje potvrdimo, ali i da budemo još bolji - zaključila je Husnjak.

Ono što se moglo čuti na sastanku od privatnih iznajmljivača je poboljšanje prometne infrastrukture s posebnim naglaskom na pješačke i biciklističke staze. Potrebna je i izrada interaktivnih karata i mapa koje bi novim gostima omogućile lakše snalaženje prilikom odmora.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci