POEZIJA ŠPANCIRA U sklopu Špancirfesta održana večer poezije i glazbe Foto: Udruga Ritam misli

POEZIJA ŠPANCIRA U sklopu Špancirfesta održana večer poezije i glazbe

VV | 30.8.2022. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Poetsko-glazbenom večeri pod nazivom ''Impuls -poezija špancira'', održanom u večernjim satima, 25. kolovoza u atriju Franjevačkog samostana u 'srcu' Varaždina, Udruga Ritam misli, već šestu godinu pokazala je kako se s puno ljubavi, predanosti i organizacijske spretnosti u ljetnim mjesecima, Varaždinu i njegovim stanovnicima i gostima može prirediti sadržajno i organizacijski zanimljiv, zabavan i kvalitetan književno-glazbeni program, u ''dvorištu'' pod zvjezdanim nebom.

I ove su godine Ljubica Ribić i Milan Novak, uz potporu Turističke zajednice i Koncertnog ureda Varaždina doveli dva zanimljiva gosta: izuzetnu književnicu i jednu od najpoznatijih suvremenih hrvatskih pjesnikinja Lanu Derkač i književnika, scenarista i novinara Ferija Lainščeka.

Uz glavne goste, poetske velikane moderne lijepe književnosti iz Slovenije i Hrvatske, čaroliju večeri upotpunili su i domaćini franjevci iz varaždinskog Franjevačkog samostana.
Večer je upotpunjena glazbom za koju su se pobrinule 16-godišnja harfistica uz Zagreba Tara Franjić, studentica Konzervatorija za glazbu in balet u Mariboru i talentirana vokalistica, djevojka moćnog glasa Petra Antolić, koja je nastupila s pjesmama Leonarda Cohena, Arethe Franklin i Nine Simone.