Počinje akcija "Solidarnost na djelu": kupnjom novčanog bona ili uplatom pomozimo djeci! Foto: Ilustracija/Pixabay

Počinje akcija "Solidarnost na djelu": kupnjom novčanog bona ili uplatom pomozimo djeci!

VV | 9.10.2021. u 14:01h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec poziva građane da se uključe u 49. humanitarnu akciju Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu" koja je počela 8. listopada i traje mjesec dana, do 8. studenog.

- Kupnjom novčanog bona zahvalnosti (ili direktnom uplatom na IBAN humanitarne akcije) pomažete u kupnji odjeće, obuće, školskog pribora te higijenskih potrepština za djecu iz obitelji koje žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva. Akcija započinje 8. lisopada u cijeloj Hrvatskoj kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa - kažu u Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec koji akciju provode u suradnji sa školama, vrtićima, poduzećima, građanima i volonterima.

- Ovisno o iznosu prikupljenih novčanih sredstava obiteljima će se izdavati vaučeri/bonovi za kupnju odjeće, obuće, školskog pribora i higijenskih potrepština za djecu iz socijalno-ugroženih obitelji. Plan je prikupiti 20.000 kuna za 101 dijete, korisnika socijalnog programa Gradskog društva Crvenog križa Ivanec - navode.

U ovoj akciji prikuplja se i hrana, posebno brašno, šećer, ulje, riža, sol, tjestenina, juha, konzerve i marmelada.

- Namirnice možete donijeti u naše društvo na adresi Đure Arnolda 11 u Ivancu svakim radnom danom od 7 do 15 sati. Hrana će se prikupljati i u školama koje odaberu ovakav načina sudjelovanja u akciji solidarnosti. Predlažemo i poduzećima, obrtima koji se žele uključiti, da nam se jave kako bismo im osigurali potreban broj kutija sa oznakom Crvenog križa - pozivaju iz Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

Letci s informacijama o humanitarnoj akciji će biti dostupni uz kasice Crvenog križa, te na mnogim javnim mjestima na čitavom području djelovanja ivanečkog društva Crvenog križa, kao i plakati.

- Pozivamo vas da pratite naše web stranice, FB stranice na kojima ćemo objavljivati najnovije informacije o tijeku same akcije. Zahvaljujemo se svima koji će se uključiti u ovu akciju s nadom da će biti uspješna. Pomoć je to za mnogu djecu koja žive u obiteljima čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade ili u obiteljima s većim brojem djece, a koje žive s izrazito niskim prihodima, često neadekvatnim životnim uvjetima i potrebna im je pomoć - napominju u Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec.

Novce možete uplatiti i na račun čiji je IBAN: HR9423600001300168733