Počele prijave programa za Digitalnu Noć muzeja 2021.

VV | 11.1.2021. u 08:27h | Objavljeno u Društvo

Tema ovogodišnje, 16. Noći muzeja, bit će "Zadaće muzeja u uvjetima kriza". Prijave za sudjelovanje počele su prošloga petka, 8. siječnja i bit će otvorene sve do 21. Siječnja. Ova, jedna od najpopularnijih kulturnih manifestacija, najavljena je za petak, 29. siječnja.

- Programi ovogodišnje Noći muzeja bit će održani u digitalnom okruženju, a ondje gdje će biti moguće i na otvorenom, u skladu s epidemiološkim mjerama - najavili su iz Hrvatskog muzejskog društva koje je organizator ove manifestacije.

Podsjetili su kako je proteklih 15 godina Noć muzeja obilježila masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300 tisuća posjetitelja tijekom jedne noći, te najavili kako će nastojati vjernoj publici omogućiti da i virtualno uživa u atraktivnim i raznovrsnim programima koje će prirediti hrvatska muzejska zajednica.

Muzeji i srodne kulturne institucije svoje programe mogu prijaviti na https://nocmuzeja.hr/registracija. Ovogodišnja Noć muzeja neće imati ni programsku knjižicu, plakate ni banere, budući da će svi prijavljeni programi biti vidjivi na digitalnoj platformi Noći muzeja 2021., a posebnu će emisiju o popularnoj kulturnoj manifestaciji pripremiti i Hrvatska televizija.

Označeno u