U subotu svi u Šenoinu na 15. Varaždinski sejem jer bit će svega, od kobasica, ljekovitog bilja, likera do sekeli gulaša Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U subotu svi u Šenoinu na 15. Varaždinski sejem jer bit će svega, od kobasica, ljekovitog bilja, likera do sekeli gulaša

VV | 16.5.2024. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Ulica Augusta Šenoe u Varaždinu ponovno će postati pozornica za još jedan zanimljiv događaj: u subotu, 18. svibnja od 8 do 13 sati održava se 15. Varaždinski sejem - sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda.

- Posjetitelji će imati priliku degustirati i nabaviti raznovrsne proizvode od domaćih proizvođača. U ponudi će biti suhomesnate delicije, svježi poljoprivredni plodovi, razne vrste voćnih i povrtnih prerađevina, ljekovito bilje i tradicionalna domaća tjestenina. Ljubitelji gastronomije moći će uživati u izboru vrhunskih vina, aromatičnih likera, kvalitetnih craft piva i ginova, kao i u mnogim drugim gastronomskim iznenađenjima. Sajam će također predstaviti širok asortiman meda i pčelinjih proizvoda koji su nezaobilazni dio ove sajamske priče - poručuju iz Gradske tržnice Varaždin.

U zabavnom dijelu programa nastupit će KUD Hrvatskih željeznica, Dječje folklorno društvo Sončece i Tamburaški sastav Sedef, a Gradska tržnica misli i na najmlađe pa će tako za mališane biti organizirana likovno kreativna radionica uz mogućnost besplatnog oslikavanja platnenih torbi s kreativnom Varaždinkom Matejom Prstec iz Muzeja anđela. Kroz cijeli program sajma posjetitelje će voditi varaždinski notar Krunoslav Čolo.

VZ-Sejem-05-2024-1080-x-1080-px-instagram-V3.jpg

U sklopu sajma održati će se i humanitarna podjela sekeli gulaša kojeg će pripremiti marljivi učenici Gospodarske škole u Varaždinu pod vodstvom svojih mentora.

- Na štandu Društva osoba s invaliditetom posjetiteljima će se porcije nuditi po preporučenoj donaciji od 2 eura, a sav prihod je namijenjen prijevozu osoba s invaliditetom. Mesnice s varaždinskog placa (mesnica Gotić, Mesna industrija Braća Pivac, mesnica Vugrinec te mesnica Rogina) također su se pridružile organizaciji humanitarne podjele gulaša doniranjem po pet kilograma mesa - poručuju iz Gradske tržnice Varaždin.

Uz Gradsku tržnicu Varaždin, suorganizatori 15. Varaždinskog sejma su Grad Varaždin, Varaždinska županija, Županijski savez poljoprivrednih udruga te Gospodarska škola Varaždin.