Otvorenje programa "Učionica u P4" u Centru za mlade Varaždin Foto: VV arhiva / ilustracija

Otvorenje programa "Učionica u P4" u Centru za mlade Varaždin

Varaždinske vijesti | 20.10.2020. u 19:35h | Objavljeno u Društvo

U razdoblju od 21. listopada do 3. prosinca u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu bit će održan program "Učionica u P4“ koji zajednički provode Udruga mladih Varaždinski underground klub, Grad Varaždin i Europska prijestolnica kulture – Rijeka 2020.

Program će započeti u srijedu, 21. listopada s početkom u 9 sati u podrumu P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu (Ulica Petra Preradovića 4, Varaždin). Osim sudionika i sudionica programa, na otvorenju će prisustvovati i obratiti se prigodnim riječima zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica te privremena pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Mirna Kezele.

"Učionica u P4“ je besplatni i edukativni program jačanja kapaciteta kulturnog sektora grada Varaždina, konkretno u području kulturne produkcije, oblikovan prema uzoru na programe Učionice unutar projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Program je namijenjen zaposlenicima organizacija, institucija i ustanova s područja Grada Varaždina, ali i članovima udruga te zaposlenicima koji djeluju u području kulturne produkcije.

Cilj programa je edukacija, odnosno osobni i profesionalni razvoj pojedinaca uključenih u programe kulturne produkcije, te jačanja organizacija, institucija i ustanova. Broj prijava bio je ograničen, a polaznici modula su zaposlenici Turističke zajednice grada Varaždina, Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, Koncertnog ureda Varaždin, Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu te članovi udruga.

Polaznici programa „Učionica u P4“ proći će ukupno sedam modula:
Modul 1. Uvod u Produkciju
Modul 2. Financijsko-pravni aspekti produkcije
Modul 3. Komunikacije
Modul 4. Financiranje u kulturi
Modul 5. Osnove menadžmenta i marketing
Modul 6. Razvoj publike
Modul 7. Organizacija kulturnih događaja

Program „Učionica u P4“ provodit će hrvatski stručnjaci i stručnjakinje iz kulturnog i kreativnog sektora: Lara Stolnik i Ana Mikin (agencija Selotejp); Tatjana Komljenović, Andrea Pečnik, Andreja Bratić i Ema Starčić (agencija 404); nezavisni stručnjak Dorian Celcer; Gorana Barišić Batelić i Morana Periša; Filip Živaljić (Društveni centar Čakovec) i Dora Zane (IdeaHackers).