FOTO Otvorena humanitarna izložba Varaždinski Purgar, izloženo više od 50 radova

vv | 9.11.2023. u 12:17h | Objavljeno u Društvo

U Gradskoj knjižnici i čitaonici "Metel Ožegović" ovog je tjedna otvorena humanitarna prodajna izložba radova nastalih na prvoj Likovnoj koloniji "Varaždinski Purgar", izložbi koja se početkom rujna održala ispred dvorca Stari grad.

Riječ je o više od 50 likovnih radova koje su autori poklonili Varaždinskoj građanskoj gardi u humanitarne svrhe.

- Svi znamo da su Purgari naše nematerijalno kulturno dobro, no važno je istaknuti da oni u svim prilikama pokazuju veliku humanitarnu notu. Održao sam sastanak s direktorima gradskih tvrtki i skrenuo im pozornost na ovu izložbu te vjerujem da će se pokazati njihova društvena odgovornost i da će ova djela ovdje izložena biti brzo rasprodana - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj na otvorenju izložbe i pohvalio rad udruge.

Cijene od 100 do 300 eura

Izloženi radovi namijenjeni su za prodaju po cijenama od 100, 200 i 300 eura, a vrijednost su procijenili djelatnici Gradskog muzeja Varaždin. Organizatori projekta, udruga Varaždinska građanska garda, prikupljena sredstva od radova i sponzora utrošit će za dobavu i postavljanje igrala za djecu s invaliditetom koje će, u suradnji s Gradom Varaždinom i stručnim službama, biti postavljeno na dječjem igralištu.

Varaždinska građanska garda poziva sve zainteresirane građane i pravne osobe da razgledaju izložbu u Gradskoj knjižnici i čitaonici, koja je za razgled otvorena do 15. prosinca. Osim toga, u knjižnici mogu dobiti informacije o donatorskoj kupovini likovnih radova.

Katalog Radova - Likovna Kolonija Varaždinski Purgar 2023 by Varazdinske vijesti on Scribd

Galerija slika