Na 21. Županijskoj smotri zadruga učenici prezentarali svoje proizvode i rukotvorine

Varaždinske vijesti | 8.5.2017. u 14:13h | Objavljeno u Društvo

Ispred Županijske palače u Varaždinu u subotu ujutro održana je 21. Županijska smotra učeničkog zadrugarstva na kojoj je sudjelovalo 27 učeničkih zadruga s područja Varaždinske županije.

Domaćin ovogodišnje smotre bila je Osnovna škola Vinica, a samoj smotri su prisustvovali i župan Predrag Štromar, njegov zamjenik Alen Kišić, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, te mnogi ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja Županije.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Osnovne škole Vinica Nenada Meseka, učenicima te svim zadrugarima se obratio župan Predrag Štromar pohavlivši rad i aktivnosti svih zadruga.

– Ova manifestacija stvaralaštva mladih učenika i njihovih mentora koji nalaze snage i motiva te volje da s učenicima rade i izrađuju ovako prekrasne stvari koje su izložili na današnjoj smotri je iznimno dragocjena. Smotra je dokaz da od naranijih dana treba raditi na stjecanju vještina i osobina kao što su radišnost, marljivost, kolegijalnost i međusobno povjerenje. Posebno mi je drago da učenici u zadrugama stječu i primjenjuju znanja, stječu radne navike kroz učenje, shvaćanje i razumijevanje pa potom ovladavanje cjelovitim proizvodnim procesom – rekao je Štromar.

Učenici su si i ove godine dali truda u prezentaciji svojih proizvoda i rukotvorina te opet pokazali da dječje stvaralaštvo nema nikakvih prepreka.

Dodajmo na kraju kako u Varaždinskoj županiji djeluje ukupno 37 učeničkih zadruga što Varaždinsku županiju po broju aktivnih zadruga svrstava u sam vrh u Republici Hrvatskoj.

060517 smotra 3

060517 smotra 2

060517 smotra 1