Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina: 50-ak mališana odlično se zabavilo i pokazalo svoje teniske vještine

VV | 24.5.2023. u 18:34h | Objavljeno u Društvo

Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog saveza i Grada Varaždina, nastavljen je u srijedu na teniskim terenima Teniskog kluba Varteks. Na teniskom višeboju sudjelovalo je 50-ak mališana iz sedam varaždinskih dječjih vrtića, a kako je istaknula stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga i koordinatorica projekta, Anica Sitar, vrtićarci su i u tenisu pokazali zavidne vještine.

- Nakon likovne radionice i biciklističkog poligona, u srijedu smo nastavili aktivnosti u sklopu našeg olimpijskog tjedna i to tenisom. Iako je naglasak na aktivnom sudjelovanju, a ne na natjecanju, najbolji mali tenisači su ipak nagrađeni. Cilj ovog projekta, kojeg Zajednica sportskih udruga provodi već niz godina, je potaknuti naše najmlađe sugrađane na aktivno bavljenje sportom i rekreacijom te im ukazati na važnost redovite tjelesne aktivnosti. No osim toga, kod njih pobuđujemo i sportski i natjecateljski duh te potičemo razvoj novih vještina, druženje, socijalizaciju i boravak na svježem zraku – rekla je Sitar. Teniski višeboj održan je u suradnji s Teniskim klubom Varteks, a direktor kluba i trener, Saša Hiršzon, naglasio je kako će u ovom hvalevrijednom projektu Zajednici i dalje biti partner.

- Nama je uvijek drago sudjelovati u ovoj akciji, a najvažnije je da su se djeca dobro zabavila. Vrtićarci su se kroz zabavu okušali u teniskim počecima pa se nadamo da ćemo nakon ovog teniskog dana dobiti i kojeg novog člana. Budući da djeca danas sve više vremena provode pred mobitelima i kompjuterima, ovo je zaista odlična akcija u kojoj ih se barem na tjedan dana odmakne od svega toga i potiče na sudjelovanje u sportovima. Mi se, kao klub, svake godine odazivamo olimpijskom tjednu, a tako će biti i ubuduće – poručio je Hiršzon, istaknuvši zadovoljstvo što su neka djeca već danas izrazila želju za treniranjem tenisa.

Iako su sva djeca pokazala zavidne vještine, najbolji su bili mališani iz Dječjeg vrtića „Čira-Čara”. Drugo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću „Bajka”, treće Dječjem vrtiću „Zečić”, četvrti su bili mališani iz Dječjeg vrtića Koprivnička, a peti iz Dječjeg vrtića Trakošćanska. Šesto mjesto osvojili su vrtićarci iz Dječjeg vrtića Pinokio, a iza njih su mališani iz Dječjeg vrtića „Zeko”. Olimpijski tjedan dječjih vrtića završava velikim finalom u petak na stadionu Sloboda, gdje će se mališani iz 15 varaždinskih dječjih vrtića natjecati u malom nogometu i četiri atletske discipline.