Advent u Varaždinu: okusite nešto slatko, nešto slano, nešto domaće i - nešto strano! Foto: Turističčka zajednica Varaždinske županije

Advent u Varaždinu: okusite nešto slatko, nešto slano, nešto domaće i - nešto strano!

VV | 1.12.2022. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

- Kraj godine vrijeme je uživanja u prijateljstvu, ljubavi, druženju, ali i finim okusima i mirisima, a Advent u Varaždinu jedan je od najukusnijih zimskih festivala u Hrvatskoj. Gastro ponudu Adventa možemo nazvati "nešto slatko, nešto slano, nešto domaće, nešto strano“, a iz raznolike ponude gastro i tekućih delicija na varaždinskim adventskim trgovima, izdvajamo nekoliko preporuka koje su neki varaždinski brendovi osmislili za zimski festival - poručuju iz Turističke zajednice Varaždinske županije.

Pivnica Medonja, čija se kućica smjestila na Korzu, specijalizirala se za tipičnu zimsku deliciju  - kobasice, koje se mogu pronaći i u kućici MC zalogaji prošlogodišnje Masterchef natjecateljice Marije GregurićNa Stančiću. Tu je i Banus grill kućica na Kapucinskom trgu.

- Ljubitelji slatkog, ne brinite. Ponuda Adventa u Varaždinu ima sve što možete poželjeti u blagdansko vrijeme, a između mirisnih fritula, germknedli i ostalih slastica, ističemo kućice varaždinskog brenda Ekos Cakes (na Korzu i Kapucinskom) koji je za ovogodišnji Advent osmislio "Kraftnu“ – zdraviju verziju krafne sa smanjenim udjelom šećera (bez umjetnih zaslađivača), ali punim udjelom okusa. Tražite li još slatkih užitaka, na Korzu se opet smjestila već legendarna Puffy prikolica koja nudi neodoljive male palačinke s gotovo bezbroj raznih, kreativnih i slasnih preljeva i dodataka, a tu su i ostale kućice sa širokom ponudom toplih i slatkih napitaka - navode iz Turističke zajednice Grada Varaždina.

Označeno u